« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ODABRANI NAJBOLJI

Hrvatska i Srbija surađivat će na 32 znanstvena projekta

Hrvatsko-srpsko zajedničko povjerenstvo za znanstvenu i tehnološku suradnju izabralo je 32 znanstveno-istraživačka projekta

Hrvatsko-srpsko zajedničko povjerenstvo za znanstvenu i tehnološku suradnju
Hrvatsko-srpsko zajedničko povjerenstvo za znanstvenu i tehnološku suradnju (MZOŠ)
Više o

Srbija

,

Hrvatska

,

znanost

,

suradnja

Nakon razmatranja prispjelih prijedloga te u skladu s utvrđenim prioritetima od 74 prijedloga za provedbu su izabrana 32 projekta, prenosi Hina. Prioritetna područja bila su biomedicina, hrana, poljoprivreda i biotehnologija, zaštita okoliša, izgradnja informacijskog društva, obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost, novi materijali te društvene i humanističke znanosti.

Ustanove odgovorne za provedbu odobrenih znanstveno-istraživačkih projekata, kako se napominje, financirat će razmjenu znanstvenika, stručnjaka i istraživača. Četvrto zasjedanje hrvatsko-srpskoga zajedničkog povjerenstva za znanstvenu i tehnološku suradnju održano je danas u Zagrebu. Pošlo se od potrebe da se podupre znanstvena i tehnološka suradnja na temelju uzajamna probitka, poštovanje nacionalnih prioriteta u razvoju znanosti i tehnologije obiju zemalja te u skladu sa zaključcima 3. zasjedanja zajedničkog povjerenstva 14. prosinca 2009. u Beogradu.

Natječaj za zajedničke projekte u Hrvatskoj i Srbiji zaključen je 21. lipnja 2010. Hrvatsko izaslanstvo predvodila je Ivana Puljiz, ravnateljica uprave za međunarodnu suradnju i europske integracije ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a srbijansko Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu znanstvenu i tehnološku suradnju u ministarstvu znanosti i tehnološkog razvoja. Zajedničko povjerenstvo složilo se da se sljedeći natječaj za prijavu projekata objavi do 1. travnja 2012.

28.01.2011. 18:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh