« Fun
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
LOOL

Hrvatska Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka u akciji

Prije nego što oslobodimo vrtne patuljke i vratimo ih u divljinu, dajemo priliku njihovim vlasnicima da ih puste iz vrtova, terasa i kuća i prestanu gledati na njih kao na robove, kažu osloboditelji ...

Vrtni patuljak Anđelko chilla na slobodi
Vrtni patuljak Anđelko chilla na slobodi (Facebook)
Više o

Facebook

,

vrtni patuljci

,

Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka

Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka dobila je hrvatsku Facebook stranicu na kojoj su izložili svoj plan i program djelovanja, koji prenosimo u cijelosti:

"Patuljci zaslužuju slobodu, isto tako kao što je zaslužuje i svaki čovjek. Oni nisu nikome naudili, niti su ikada pokušali pobjeći iz vrtova svojih patuljkovlasnika, što dovoljno govori o mentalitetu i dobroćudnosti ovog drevnog naroda. Zbog toga smatramo da je ovako ponašanje prema tim nedužnim stvorenjima nedopustivo!

Vrtni patuljci nisu sretni. To je obična ljudska laž koja služi kao opravdanje za nastavak torture nad patuljcima. Kao što nisu ni vrtni. Taj su im pridjev prišili ti isti ljudi kako bi ih lakše zatočili u svojim vrtovima i iskorištavali za rad u nehumanim uvjetima. I zato smo odlučili djelovati. Djelovat ćemo brzo. Djelovat ćemo beskompromisno. Djelovat ćemo odmah!

Prije nego što oslobodimo vrtne patuljke i vratimo ih u divljinu, dajemo priliku njihovim vlasnicima da ih puste iz vrtova, terasa i kuća i prestanu gledati na njih kao na robove. Želimo pokazati svijetu da ova tiha stvorenja zaslužuju slobodu, kako bi se i oni mogli posvetiti stvarima koje ih vesele, adekvatno se školovati, baviti se sportom, loviti cure, roštiljati, kupati se, skakati padobranom ili uživati u kišnom danu uz dobru knjigu.

I zato, vrtni patuljci više nikad ne bi smjeli biti potlačeni, izloženi kiši, snijegu, ekstremnim vrućinama, napadu divljih životinja, kao ni prisilnom radu u vrtovima bez prava na plaću, pauzu za ručak, prekovremene sate te kvalitetan godišnji odmor. Vrijeme je da stanemo na kraj vrtlarskom lobiju kako bi patuljci napokon osjetili slobodu i jednakost!".

Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka pojavila se pred dvadesetak godina, a postala je popularna "oslobađanjem" vrtnih patuljaka iz vrtova i postavljanjem na najneoubičajenija mjesta. Pa sad kad su i kod nas aktivni ... pridružite se!

18.08.2014. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh