« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
HMM

Hrvatska donirala streljivo za borbu protiv ISIL-a

Iako još ne znamo točno što to znači da smo u "međunarodnoj koaliciji" koja se bori protiv ISIL-a, znamo da smo donirali streljivo ...

Streljivo najvjerojatnije ide Kurdima
Streljivo najvjerojatnije ide Kurdima (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

borba protiv terorizma

,

streljivo

,

ISIL

'Naši američki partneri zatražili su od hrvatske vlade da se streljivo koje je Zagreb odlučio donirati američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države ... i time pridonosimo borbi protiv terorizma', rekla je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u izjavi hrvatskim novinarima.

Hrvatski premijer Zoran Milanović u kolovozu je rekao da je vlada odlučila darovati SAD-u oružje iz zaliha Hrvatske vojske te da je i ranije viškove oružja slala Amerikancima.

Ministrica Pusić, koja uz hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića sudjeluje na 69. zasjedanju Opće skupštine UN-a, izjavu je dala nakon današnjih sastanaka i govora američkog predsjednika Baracka Obame o kriznim žarištima u svijetu.

'Bio je vrlo oštar u ocjeni uloge Ruske Federacije u sukobu u Ukrajini, ali je apsolutno pozvao na pregovore', na 'mogućnost da se sukobi rješavaju diplomatskim putem, pregovorima i mislim da ta odškrinuta vrata treba iskoristiti', rekla je Pusić. 

25.09.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh