« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
BRAVO!

Hrvatska demolirala Norvešku 5:1

Hrvatska je s dosta muke otvorila disciplinirane Norvežane i dotukla ih krajem utakmice za približavanje plasmanu na Euro

Olić je pogodio, Mandžukić nije
Olić je pogodio, Mandžukić nije (Arhiva)
Više o

kvalifikacije za EP

,

Hrvatska Norveška

,

EP 2016.

Hrvatska je pobijedila Norvešku 5:1 u utakmici koja je naljutila izbornika Kovača. Ma kako to zvučalo nemoguće, Kovač je ljut s pravom, jer pobjeda je izvojevana bez neke sjajne igre. Kaže se da tako pobjeđuju velike momčadi, no osim golova, pravih prilika nije bilo.

Nakon pola sata patnje u prvom poluvremenu kad vezni red nije uspijevao povezati konce i dati upotrebljivu loptu napadačima, agoniju je prekrasnim golom s ruba šesnaesterca prekinuo Marcelo Brozović, i do tada najagilniji i najopasniji naš igrač.

Početak drugog poluvremena donio je dva gola, prvo Perišićev nakon duplog pasa s Rakitićem a zatim i Olićev u 65. minuti, no desetak minuta kasnije Ćorluka je skrivio jedanaesterac bez neke velike potrebe.

Srećom, Norvežani su pogodili vratnicu, Subašić je riješio probleme nakon toga, a do kraja utakmice imao je još par obrana, od toga jednu defiinitivno čudesnu. Ćorluka je desetak minuta kasnije opet morao prekršajem s leđa zaustavljati norveški napad i dobio je crveni karton, što znači da propušta sljedeću utakmicu s Italijom.

No, prvo je Schildenfeld zakucao glavom u maniri Cristiana Ronalda, a Pranjić zabio za 5:1 u sudačkoj nadoknadi.

Uz sve to, i dalje Hrvatska nema igru u napadu .... 

29.03.2015. 09:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh