« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Hrvatska će naplatiti odštetu od Turske

Znamo kontrolirati ZERP, tvrde ministri
Znamo kontrolirati ZERP, tvrde ministri
Više o

požar

,

brodski požar

Mjesto  havarije turskog broda  jučer su obišli ministri Berislav Rončević i Božidar Kalmeta, ravnatelj policije Marijan Benko, istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kalmeta je potvrdio da su o havariji na moru obaviještene Slovenija i Italija te da su ponudili pomoć bude li potrebna. No, potvrdio je da njihova pomoć zasad  nije potrebna, ‘jer je situacija pod kontrolom’.

 - U ovom slučaju i za ovaj brod i za zastavu pod kojom plovi brod, dakle za Tursku, ZERP je stupio na snagu još 2004. i tu imamo apsolutnu kontrolu i nadležnost. Bitno je da se doista pokazalo da znamo kontrolirati ZERP, jer smo reagirali odmah nakon dojave. Brod je bio lociran i poduzeli smo potrebne korake - naglasio je Kalmeta. Dodao je kako će Hrvatska za ovo što je do sada poduzela u vezi s angažiranjem brodova i zrakoplova dobiti odštetu od Turske. Opovrgnuo je informacije da su Talijani prvi stigli na mjesto nesreće. Ministar Rončević potvrdio je da je požar nastao u strojarnici broda. 

Piše: anc
07.02.2008. 01:56:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh