« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
šeks i kosor:

Hrvatska će 2012. ući u EU

Iz HDZ-a poručuju da se mogu suprotstaviti negativnostima u vlastitim redovima i uvesti Hrvatsku u Europu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dorian Horvat / CROPIX )
Više o

Europska unija

,

HDZ

,

Vladimir Šeks

,

ulazak u EU

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks rekao je večeras, na proslavi 20. obljetnice osnutka stranke u Osijeku, kako Hrvatska demokratska zajednica "i danas ima hrabrosti otvoreno se suprotstaviti svim negativnostima, pa i onim u vlastitim redovima".

Nažalost, kazao je, bilo je trenutaka kada je "negativna prtljaga nanosila štetu stranci" jer je "popustila budnost prema mangupima u vlastitim redovima". Dodao je kako se to odnosi na vrijeme od 1995. do 2000. godine, "pa i kasnije", kad su "neki mislili da su zaštićeni kao lički medvjedi".

Međutim, varaju se oni koji misle da je to znak da se svi ministri trebaju mijenjati, a potom i Vlada, nego naprotiv, istaknuo je Šeks, to je znak da "ovaj HDZ-e i Vlada ne čelu s predsjednicom ima snage riješiti se 'prtljage' koja opterećuje".

Istaknuo je posebno kako su se gotovo u cijelosti ostvarili programski ciljevi i načela HDZ-a i kako će Hrvatska 2012. biti ravnopravna članica EU. Obraćajući se nazočnima na svečanosti održanoj u kinu Europa, potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora te jedan od utemeljitelja HDZ-a u Osijeku i Hrvatskoj, odao je priznanje svima koji su u proteklih 20 godina časno i pošteno radili na stvaranju slobodne i neovisne države Hrvatske.

I Vladimir Šeks i ostali govornici naglasili su kako su u Hrvatskoj "pod čvrstom ženskom rukom predsjednice Vlade" nakon odlaska bivšeg premijera Sanadera učinjeni veliki koraci prema ulasku u EU, gospodarskom oporavku, a prije svega u borbi protiv korupcije.

Govornici na proslavi pozvali su članstvo da na izborima za predsjednika Republike Hrvatske podrže HDZ-ovog kandidata prof. dr. Andriju Hebranga.

Nešto prije toga, Jadranka Kosor je za HTV potvrdila da Europska unija u ponedjeljak počinje sastavljati pristupni ugovor s Hrvatskom: "Očekujemo osnivanje radne skupine i početak izrade ugovora o pristupanju za Hrvatsku. To je znak da smo pri samome kraju."

Hrvatska bi do kraja godine trebala imati 17 zatvorenih i 31 otvoreno poglavlje, s time da je riješeno 82 zakona dok su samo dva ostala. Premijerka je najavila kako Hrvatska u Europsku uniju ulazi 2012. godine. Kad je riječ o financijskom paketu teškom 3,5 milijardi eura, premijerka je istaknula kako je taj novac predviđen za prve dvije godine, 2012. i 2013.

04.12.2009. 23:51:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh