« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Hrvati vole kondome i prekinuti snošaj

Anketa pokazala da više vjerujemo prirodnim metodama zaštite

Prikazani podaci rezultat su istraživanja na uzorku od 1000 punoljetnih građana, korisnika online dating servisa Iskrica
Prikazani podaci rezultat su istraživanja na uzorku od 1000 punoljetnih građana, korisnika online dating servisa Iskrica
Više o

kontracepcijska pilula

,

seks

,

kondomi

,

Iskrica

,

kontracepcija

Istraživanje Iskrice, internetske stranice za upoznavanje koja ima preko 240 tisuća korisnika, pokazalo je da Hrvati više vjeruju prirodnim metodama zaštite nego onima koje im preporučuju liječnici. Tako se svaki peti Hrvat štiti od začeća metodom prekinutog snošaja, dok su kontracepcijske pilule tek na trećem mjestu popularnosti.

Da Hrvati nisu skloni hormonskoj kontracepciji pokazuje činjenica da čak 60 posto ispitanika smatra kontracepcijske pilule štetnima unatoč odobrenju liječnika. Premda bi kontracepcija trebala biti zajednička briga oba partnera, čini se da na njoj više inzistiraju žene.

Baš me briga!Koliko vodimo brige o  kontracepciji pokazuje podatak da je 92% ispitanih barem jednom prakticiralo spolni odnos bez zaštite. 

Tako čak  50 posto  ispitanika tvrdi da su žene odgovorne za uporabu kontracepcije, dok   samo 8 posto ispitanika  smatra da na njima inzistira muškarac. Sukladno tome, kontracepcija više smeta muškarcima (18 posto muškaraca  u odnosu na 13 posto žena) što se može povezati s ‘nespretnom’ uporabom prezervativa, ali i komocijom te nemarom, dok su u broju ispitanika kojima kontracepcija povećava kvalitetu spolnog odnosa u većini žene (13 posto žena u odnosu na 6 posto muškaraca).

Da Hrvati ne vole i ne pridaju dovoljnu pažnju kontracepciji pokazuje činjenica da je čak 92 posto ispitanika barem jednom prakticiralo spolni odnos bez zaštite.  (METRO)

27.05.2008. 23:57:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh