« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Olimpijske igre gluhih

Hrvati nemaju sreće

Treći natjecateljski dan 21. Olimpijskih igara gluhih u Tajpeiju nije bio uspješan za hrvatske rukometaše, hrvače i strijelce

(Arhiva)
Više o

OI gluhih

,

Stjepan Margić

,

Boris Gramljak

Rukometaši su izgubili od Srbije (23:31), hrvač Stjepan Margić natjecanje je završio u 1. kolu, a strijelci nisu uspjeli doći do finala. U disciplini zračni pištolj na 10 metara Boris Gramljak je izgubio finale u posljednjem, 60. hicu u kojem je pogodio tek sedmicu i s 550 krugova zauzeo deveto mjesto.

Plasman u finale, među osam najboljih, Gramljaku je izmaknuo za svega jedan krug, zapravo nakon završetka natjecanja je neslužbeno već bio u finalu, ali su suci naknadnim provjeravanjem domaćem tajvanskom strijelcu "pronašli" još dodatna tri kruga. Tako je najbolji hrvatski gluhi pištoljaš, koji je na prošlim Igrama osvojio zlatno odličje, ali kao rukometaš, ostao bez finala i šanse za medalju.

"Ne mogu Borisu ništa zamjeriti, osim zadnjeg hica kada je nepotrebno brzao i pogodio samo sedmicu, a to je posljedica neiskustva jer je u streljaštvu tek godinu i pol.

Postignuti rezultat u rangu je njegovih najboljih rezultata, da je pogodio 'desetku' u zadnjem hicu, izjednačio bi svoj osobni rekord i držim da je zaslužio finale. Nažalost, kod papirnatih meta uvijek je moguća manipulacija i stvarno ne znam gdje su Tajvancu pronašli ta tri kruga", kazao je trener strjelaca Tomislav Lazić.

Drugi hrvatski pištoljaš Milan Lugarić zauzeo je 14. mjesto s 531 pogođenim krugom, dok je osnovnom meču Južnokorejanac Kim Tae Yon s 575 krugova izjednačio svjetski rekord za gluhe strijelce.

Hrvač Stjepan Margić poražen je u 1. kolu kategorije do 60 kilograma grčko-rimskim stilom od Turčina Aydina Senoca (2:0) , a kako je Turčin poražen u polufinalu od Ukrajinca Koredamova, hrvatski borac je izgubio šansu da kroz repesaž dođe do bronce. Margić je prvi puta nastupao za hrvatsku reprezentaciju i prvi puta je na Olimpijskim igrama za razliku od Turčina, kojemu je ovo već treća Olimpijada, i vrlo izjednačeni dvoboj je dobio na iskustvo u obje runde.

U prvoj rundi je Margić imao prednost 3:2 sve do deset sekundi prije kraja kada ga je Turčin uspio izgurati izvan zone, a opet u samoj završnici druge runde Turčin je napravio bacanje za pobjedu kod rezultata 0:0.

"Stjepan je dao sve od sebe, taktički i fizički je bio u najmanju ruku podjednak, čak i agresivniji i šteta što je izgubio koncentraciju u završnici jer je zaslužio bar dobitak jedne runde. Turčin je jak u parteru i prošao je na iskustvo. Šteta, imali smo priliku za polufinale, iako je konkurencija na ovim Igrama sjajna jer su prisutni svi iz hrvačkih velesila", kazao je hrvački trener Vedran Blažeković.

Margić, koji živi i trenira u Austriji, za tri dana ima nastup u kategoriji do 60 kilograma, ali u slobodnom stilu.

Izvor: Hina

08.09.2009. 10:32:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh