« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
budući nobelovac?

Hrvat primljen u prestižnu molekularnu organizaciju

Hrvatski znanstvenik Siniša Volarević postao članom EMBO-a

Siniša Volarević radi na Medicinskom fakultetu u Rijeci
Siniša Volarević radi na Medicinskom fakultetu u Rijeci (Željko Šop, CROPIX)
Više o

Siniša Volarević

,

molekularni biolozi

,

EMBO

,

hrvatski znanstvenici

Prestižna Europska udruga za molekularnu biologiju (EMBO) primila je u svoje članstvo hrvatskog znanstvenika Sinišu Volarevića s Medicinskog fakulteta u Rijeci, priopćio je u srijedu EMBO.

Volarević se nalazi u skupini od 51 europskog znanstvenika iz 13 država koji su ove godine primljeni u članstvo udruge, čime je EMBO odao priznanje njihovom dosadašnjem znanstvenom radu.

"Pozdravljamo dolazak ove ugledne skupine znanstvenika u našu udrugu. Doprinos svakog od njih značajno je potaknuo razvoj molekularnih znanosti", rekao je ravnatelj EMBO-a Hermann Bujard.

Volarević je rođen 1962. godine u Splitu. Doktorirao je 1994. na Medicinskom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta, a od 2001. godine profesor je molekularne medicine na Sveučilištu u Rijeci, gdje trenutno obnaša dužnost pročelnika Zavoda za molekularnu medicinu i biotehnologiju.

Osnovno područje znanstvenog zanimanja mu je molekularna i stanična biologija. Objavio je veći broj znanstvenih radova u vrhunskim svjetskim časopisima, a član je Hrvatskog genetičkog društva, Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju i American Society for Microbiology.

Članstvo u EMBO-u je doživotno i smatra se velikim priznanjem. Nove članove svake godine predlaže i bira postojećih 1360 članova te ugledne znanstvene udruge.

Četrdesetosam članova EMBO-a dosad je dobilo Nobelove nagrade, a brojni drugi članovi dobitnici su raznih uglednih znanstvenih nagrada. (hina/metro-portal)

15.10.2008. 14:35:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh