« Sport
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

HRT spreman za OI

Pripreme traju već 23 mjeseca

Jura Ozmec i Božo Sušec na predstavljanju programa
Jura Ozmec i Božo Sušec na predstavljanju programa (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

HRT

,

Olimpijske igre

,

OI

,

Jura Ozmec

,

Božo Sušec

Hrvatska radio-televizija je spremna za početak Olimpijskih igara. Na projektu će raditi više od 100 djelatnika, 34 u Pekingu i oko 80 u Zagrebu, gledatelji će svakog dana moći pratiti između 16 i 17 sati programa, od čega će čak 12 biti izravni prijenosi, a naravno prioritet će biti nastupi hrvatskih sportaša.

"Vjerujem kako će gledatelji biti zadovoljni. Izravni prijenosi će biti od tri ujutro do 16 sati popodne, tko nešto propusti moći će vidjeti u emisiji "Pogledajte opet" te navečer u "Pekinškom dnevniku"," kazao je Božo Sušec, pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a.

Šef projekta "OI Peking" Jura Ozmec istaknuo je kako su pripreme za OI počele prije 23 mjeseca dodavši kako će se program HRT-a sastojat od tri dijela, od 4 ujutro do 16.00 bit će prijenosi, od 18.00 do 20.00 bit će emisija po nazivom "Pogledajte opet", dok će svaku večer u 20.45, osim nedjelje kada je zbog nogometa, moći gledati Pekinški dnevnik, u kojem će biti prikazani sažeci dana.

"Hrvatski sportaši će biti u što većoj mjeri prikazivani uživo, drugi prioritet su atletika, plivanje i gimnastika, a treći su igre s loptom, odnosno rukomet, košarka i vaterpolo," objasnio je Ozmec.

Predstavljanje cijelog projekta nije moglo proteći i bez pitanja zašto HRT nije prenosio olimpijske kvalifikacije košarkaša.

"Žao nam je zbog košarke i zbog gledatelja što nismo prenosili kvalifikacijski turnir iz Atene. Ali nismo mogli pristati na ucjenu agencije koja nam je za nevjerojatnu cijenu htjela prodati prava," otkrio je Sušec.  (HINA)

29.07.2008. 20:22:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh