« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
JOŠ JEDAN BIJEG

HRT-ov računovođa navodno ukrao 1,5 milijuna kuna i pobjegao u BiH

Globus tvrdi da je Artur Kosanović potpisao stotine fiktivnih virmana za isplatu honorara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HRT

,

HTV

,

Artur Kosanović

,

bijeg u BiH

,

fiktivni virmani

Prema pisanju Globusa, zaposlenik računovodstva HRT-a Artur Kosanović prošlog je mjeseca, usred revizorskog posjeta, navodno pobjegao u susjednu BiH.

Nakon što je revizija otkrila da Kosanović nema valjano pokriće za milijun i pol kuna za koje je potpisao virmane, on je direktno s radnog mjesta pobjegao u BiH odakle je nazvao HRT i poručio da, bude li kazneno gonjen, sigurno neće odgovarati sam, navodi se dalje u Globusu.

Revizori su u Kosanovićev ured došli u sklopu primopredaje službe za prevođenje čija je dotadašnja voditeljica odlazila u mirovinu. Tom prilikom utvrđeno je da je Kosanović potpisao na stotine virmana za isplatu honorara za prevoditeljske usluge za koje nedostaje valjana dokumentacija.

Revizori su ga nakon toga zamolili da im donese dokumentaciju, a on je, rekavši kako se ona nalazi u susjednom uredu, izašao bez osobnih stvari i osobnim automobilom pobjegao preko granice.

Globus prenosi izjavu glasnogovornika HRT-a Jánosa Römera u kojoj potvrđuje da je Kosanović oštetio HRT za milijun i pol kuna no, kako je istraga u tijeku ne može reći je li bjegunac imao pomagače.

"Doista, mogu Vam potvrditi da je prije otprilike 14 dana s Odjelu za gospodarski kriminalitet Kriminalističke policije s HRT-a poslana dokumentacija zbog sumnje na krađu i da je rad nadležnih državnih službi s tim u vezi u tijeku. Nažalost, s obzirom na to da je postupak u tijeku, ne mogu vam otkriti imena, svote ili kakav drugi podatak čije bi objavljivanje moglo utjecati na uspješnost postupka", stoji u Römerovom priopćenju.

05.11.2009. 16:54:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh