« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
brokeraj

Hrportfolio omogućio trgovanje dionicama na ZSE

Prvi u Hrvatskoj dobili su odobrenje za poslove vezanog zastupnika na burzi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis/Metro)
Više o

zagrebačka burza

,

trgovanje dionicama

,

hrportfolio

Novost koju donosi novi Zakon o tržištu kapitala je mogućnost širenja prodajnih aktivnosti investicijskih društava - brokera, putem vezanog zastupnika. Vezani zastupnik je ovlašten za obavljanje određenih poslova iz djelokruga investicijskog društva. Ovu mogućnost prvi su odlučili iskoristiti investicijsko društvo ICF Broker i Moneta Prima d.o.o. (Hrportfolio.com). Vezani zastupnik - "tied agent", je novi pojam koji je prvi put spomenut u MIFID regulativi 2007. godine.

Vlasnik portala Hrportfolio.com je prema rješenju HANFE od dana 07. listopada 2009. godine dobio službeno rješenje u kojem se odobrava, obavljanje brokerskih poslova kao vezani zastupnik za ICF Broker. Hrportfolio je time svojim klijentima, kao prvi vezani zastupnik u RH, pored kupoprodaje udjela otvorenih investicijskih fondova omogućio i trgovanje dionicama na Zagrebačkoj burzi.

Ono što u Hrportfoliu, pored provizije za trgovanje od 0,40 posto bez minimalne provizije, još posebno izdvajaju kao beneficiju za klijente E-trade platforme je isplata pasivne kamate od strane investicijskog društva za neiskorištena sredstva, opširan pregled dostupnih informacija o trgovanju na Zagrebačkoj burzi i pregled potpune dubina tržišta.

Hrportfolio.com je zahvaljujući stalnom ulaganju u razvoj poslovanja i prisutnošću u stručnim krugovima, hrvatskim ulagačima od prije poznat u svijetu financija kao referentno mjesto za investicijske fondove. ICF Broker, jedno od prvih investicijskih društava u RH, omogućio je svim svojim klijentima trgovanje na Zagrebačkoj burzi putem interneta na sustavu koji je razvijen interno te omogućuje klijentima jednostavno i brzo izlaganja naloga na burzi, a uz to dostupno je mnoštvo korisnih alata kao što su različite analize, vijesti i obavijesti o najnovijim događajima koji mogu utjecati na cijene dionica.

Suradnja ICF Brokera s Hrportfolio.com ujedno je i logično širenje u segmentu klijenata koji preferiraju online poslovanje u vlastitim investicijskim aktivnostima. Više o usluzi možete pročitati na sljedećem linku.

17.11.2009. 14:41:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh