« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
POSJETITE

HR Business Arena 2014 u Zagrebu 30. 9. i 1. 10.

Infoarena grupa pod pokroviteljstvom Europske banke za obnovu i razvoj 30.09.2014 organizira HR konferenciju, HR Business Arena 2014.

Odlična konferencija u Zagrebu
Odlična konferencija u Zagrebu (InfoArena)
Više o

HR Business Arena 2014

,

Infoarena

Posljedice gospodarske krize vidljive u visokoj stopi nezaposlenosti, gubitku poslova i radnih mjesta, snažno utječu na konkurentnost kompanija i njihov uspjeh na tržištu. Radno zakonodavstvo s druge strane, važan je faktor u postizanju konkurentnosti kompanija zbog svog utjecaja na mogućnost bržeg restrukturiranja kompanija u uvjetima ubrzanih promjena u okruženju, fleksibilniju organizaciju radnog vremena koja smanjuje troškove poslovanja te fleksibilnije oblike zapošljavanja i njihovo olakšano korištenje u praksi.

S tim na umu, na konferenciji HR Business Arena 2014 raspravljat će se o Novom zakonu o radu te će se imati prilike ćuti mišljenja istaknutih stručnjaka ovog područja, kao što su gđa. Tatjana Dalić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, g. Roko Andričević iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, g. Vitomir Begović član Stručnog savjeta za rad i socijalna pitanja ministra rada i mirovinskog sustava, dr.mr.sc Ivo Šlaus počasni predsjednik Svjetske akademije, član Rimskog kluba i član European Leadership Network te ćut mišljenja brojnih poslodavaca.

Također, raspravljat će se i o Nacionalnoj strategiji obrazovanja te nastojati zaključiti zadovoljava li naš obrazovni sustav potrebe tržišta rada.
U programu vas tako očekuju i zanimljivi paneli, prezentacije i radionice fokusirani na:

· Mobiliziranje ljudskih potencijala u funkciji efikasnijeg poslovanja tvrtke

· Multipower - nova nada za Novu Gradišku', primjer dobre suradnje HR s lokalnom zajednicom.

· Primjeri dobre prakse: Edukacija i razvoj zaposlenika te osposobljavanje mladih za tržište rada.

· Radionica: Kako prepoznati, zadržati i upravljati visokokvalitetne ljudske resurse?

· Fleksibilno radno vrijeme i zapošljavanje mladih - je li nužnost?

Na međunarodnoj konferenciji HR Business Arena 2014 koja se održala u Dubrovniku, od 23. do 25. travnja ove godine potpisana je i Povelja o suradnji među najvećim regionalnim kompanijama na području zapošljavanja i osposobljavanja mladih za tržište rada. 

Glavna svrha ove inicijative je smanjiti visoku stopu nezaposlenosti mladih u regiji te pomoći mladim ljudima pri napredovanju u karijeri. U sklopu konferencije imat će se priliku više čuti o razvoju ove inicijative te omogućiti da se osim 21. kompanije iz Hrvatske i ostalih država Jugoistočne Europe koje su do sada podržale ovu inicijativu, još neke nove kompanije priključe projektu. 

Konferenciju organizira Infoarena Grupa u suorganizaciji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Naftnom Industrijom Srbije, Europskom bankom za obnovu i razvoj, Assessment Systems Internationalom te Špicom.

Više o programu potražite na HR Business Arena Zagreb 2014.

Ovako je bilo u Dubrovniku:


26.09.2014. 12:16:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh