« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KRPE I ZAKRPE

HPB: Skupština će odlučiti o pokriću gubitaka, nema razrješnice za Protegu i Sladonju

Prema pozivu i dnevnom redu skupštine objavljenom na Zagrebačkoj burzi, HPB je prošlu godinu završila s gubitkom od 448,8 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi/CROPIX)
Više o

HPB

,

Josip Protega

,

Ivan Sladonja

Godišnja skupština Hrvatske poštanske banke (HPB), sazvana za 29. lipnja ove godine, treba odlučivati o pokriću gubitaka te banke u prošloj godini, a predloženo joj je i da bivšem predsjedniku i članu Uprave Josipu Protegi i Ivanu Sladonji, koji su bili na čelu HPB-a u razdoblju od 1. siječnja do 10. rujna prošle godine, ne da razrješnicu.

Prema pozivu i dnevnom redu skupštine objavljenom na Zagrebačkoj burzi, HPB je prošlu godinu završila s gubitkom od 448,8 milijuna kuna, a većina tog gubitka bi se pokrila - iz zadržane dobiti prethodnih godina u iznosu od 158,4 milijuna kuna, iz rezervi za opće bankovne rizike 170,8 milijuna kuna, iz ostalih rezervi 36,6 milijuna kuna, a iz zakonskih rezervi u iznosu od 19,2 milijuna kuna.

Ostatak iznosa nepokrivenog gubitka u iznosu od 63,6 milijuna kuna pokrit će se iz ostvarene dobiti u narednom razdoblju, navodi se u predloženim odlukama. Skupštini je također predloženo da se Upravi HPB-a u razdoblju od 1. siječnja do 10. rujna 2009. godine - predsjedniku Josipu Protegi i članu Ivanu Sladonji ne da razrješnica.

U Upravi HPB-a od 11. rujna do 31. prosinca prošle godine su predsjednik Čedo Maletić i članica Dubravka Kolarić, koji su, kako se navodi, vodili poslove Banke u skladu sa zakonom i Statutom, pa im se daje razrješnica. Skupštini je također predloženo da da razrješnicu članovima Nadzornog odbora HPB-a te odluka po kojoj bi se članovima Nadzornog odbora u ovoj godini isplaćivala mjesečna naknada u visini dvije tisuće kuna. (hina/metro-portal)

20.05.2010. 21:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh