« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NUŽNI REZOVI

HOO najavio štedljivu 2010. godinu

U narednoj olimpijskoj godini 90 posto sredstva usmjerena su na program nacionalnih sportskih saveza, a prioritet će biti ZOI u Vancouveru

(Damir Krajač/Cropix)
Više o

štednja

,

HOO

,

Zlatko Mateša

,

ZOI Vancouver

U 2010. godini Hrvatski olimpijski odbor, odgovoran za program javnih potreba sporta državne razine, bit će još štedljiviji na svim pozicijama i uz prijedlog od 123.540.841 kuna za rad, kazao je na sjednici Vijeća HOO-a predsjednik Zlatko Mateša.

Za prihodovnu stranu iz proračuna svedenu do 57 posto u odnosu na 2009. za kompenzaciju očekuje veći udjel u postotku Igara na sreću, kazao je Mateša, dodavši kako je HOO već izvršio dva rebalansa proračuna.

U olimpijskoj 2010. godini, 90 posto sredstva usmjerena su na program nacionalnih sportskih saveza među kojima su natjecanja na međunarodnoj razini, a prioriteti su nastup hrvatske olimpijske delegacije na ZOI Vancouver u veljači 2010, godine, te razvojni programi od onih za najmlađe, perspektivne, do vrsne i vrhunske sportaše koji se pripremaju za Olimpijske igre u Londonu 2012. , te kvalitetne i vrhunske trenere kao i kontinuitet razvoja sporta na lokalnoj razini. Takav prijedlog programa ustanovilo je Vijeće HOO-a i stavlja Skupštini na usvajanje u nedjelju, 20. prosinca.

Vijeće je također odlučilo atletičarki Vanji Perišić, kojoj je dokazan doping na OI u Pekingu 2008. ukinuti pravo na kategorizaciju kao i bilo kakvo financiranje sredstvima HOO-a.

U nedjelju će u Hrvatskom narodnom kazalištu biti održana proslava Velikog dana hrvatskog sporta na kojoj će biti proglašeni i najbolji sportaši ekipe u ovoj godini. Vijeće HOO-a suglasilo se tako, uz prihvaćanje odluke Ocjenjivačkog suda o dobitnicima Nagrade HOO-a Matija Ljubek, dodijeliti Posebna priznanja HOO-a za fair play, sportski pothvat godine kao i promocije sporta na nacionalnoj i međunarodnoj razini kao što je Trofej MOO-a . (hina/metro-portal)

19.12.2009. 18:30:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh