« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
U DRUGOM KRUGU

HNS, IDS i HSU podupiru Ivu Josipovića

Vesna Pusić poziva glasače da izaberu Josipovića kao pristojnog, građanskog i europski orijentiranog predsjednika

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Zoran Milanović

,

HNS

,

SDP

,

Vesna Pusić

,

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

HSU

,

predsjednički izbori

,

IDS

,

Ivo Josipović

Predsjednici HNS-a Radimir Čačić i IDS-a Ivan Jakovčić te HNS-ova predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić poduprli su danas na Iblerovu trgu SDP-ova predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Na sastanku je bio i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, a IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin bio je u Puli. Zahvalivši na potpori, Josipović je u izjavi novinarima rekao kako je danas dobio potporu Vesne Pusić i Damira Kajina i njihovih stranaka.

Pozivajući glasače da u drugom krugu predsjedničkih izbora podupru Ivu Josipovića, Pusić je rekla da Hrvatska tada ima šansu izabrati pristojnoga, građanskog i europski orijentiranog predsjednika. Dodala je da su HNS i ona osobno dobili znatnu potporu u prvome krugu predsjedničkih izbora te da će u drugome krugu poduprijeti Josipovića.

Pusić je rekla kako je i prije završetka prvoga izbornog kruga bilo poznato da će se - bez obzira na to tko od njih dvoje uđe u drugi krug - međusobno poduprijeti.

Na upit kako gleda na to da HDZ neće poduprijeti nijednog kandidata u drugome krugu, Josipović je odgovorio da je to stajalište HDZ-a koje mu je osobno razumljivo. Pozvao je sve ljude, bez obzira na stranačku pripadnost, koji prepoznaju program "Nova pravednost" da i dalje glasuju za taj program.

Na upit znači li suradnja tih triju stranaka stvaranje koalicije za prijevremene izbore, SDP-ov predsjednički kandidat rekao je kako to nema veze s prijevremenim izborima jer se sada bira predsjednik Republike.

Odgovarajući na pitanje o tome što misli o tvrdnjama SDP-ova saborskog zastupnika Ivice Pančića kako socijaldemokracija u SDP-u ne funkcionira kako treba te na njegovu najavu da će osnovati novu socijaldemokratsku stranku, predsjednik SDP-a Milanović je rekao kako se njemu čini da "funkcionira dobro".

Predsjednik IDS-a Jakovčić čestitao je Ivi Josipoviću i Vesni Pusić na odličnim izbornim rezultatima te podsjetio da je Kajin još u izbornoj noći najavio da će 10. siječnja glasovati za Josipovića.

I HSU je za Josipovića

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) priopćila je danas da je u drugom krugu predsjedničkih izbora također odlučila podržati SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića.

HSU stoga poziva svoje članove, ali i sve hrvatske umirovljenike da 10. siječnja izađu na izbore i zaokruže ime kandidata Josipovića.

"Svoju odluku o potpori HSU temelji u prvom redu na vrijednosnom sustavu koje zastupa SDP-ov kandidat i činjenici da je Hrvatskoj potreban predsjednik koji može dostojno, stručno i moralno zastupati interese RH i obnašati predsjedničku dužnost", ističe se u priopćenju HSU-a. (hina/metro-portal)

29.12.2009. 13:48:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh