« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
NEODGOVORNOST

HNS će tražiti gradski referendum o povjerenju Bandiću

Ako te netko četiri puta zezne, odgovornost je pomalo na građanima, poručio je novi predsjednik gradskog HNS-a Dragan Kovačević

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

referendum

,

Milan Bandić

,

HNS

,

Dragan Kovačević

,

zagrebački gradonačelnik

,

Andrea Zlatar-Violić

Novoizabrani predsjednik zagrebačkoga HNS-a Dragan Kovačević najavio je danas na konferenciji za novinare da će stranka pozvati građane, vjerojatno kroz zagrebačku Gradsku skupštinu, na referendum o povjerenju zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću.

Kovačević je rekao da će HNS građane pozvati na referendum o povjerenju onome tko ih je dosad vodio, a sada, vidimo, ipak izdao. Istaknuo je da će, kakav god bio rasplet, tražiti odgovornost od građana jer, kako je rekao, "ako te netko četiri puta zezne, odgovornost je pomalo na građanima".

Na upit novinara misli li da bi na referendum izišlo dovoljno građana, Kovačević je odgovorio da je to "vrlo moguće zbog novih ustavnih promjena, gdje se predviđa da je uvjet pravovaljanosti rezultata referenduma - polovica izišlih građana".

Potpredsjednica zagrebačkoga HNS-a Andrea Zlatar-Violić ustvrdila je kako je napuštanje dužnosti gradonačelnika sasvim neodgovorno u ovom trenutku te da Bandić svoju kandidaturu za predsjednika države najavljuje rečenicom da se izdiže kao feniks.

Zagrebački HNS predstavio je novo vodstvo na čelu s novoizabranim predsjednikom Draganom Kovačevićem, gospodarskim strategom i predsjednikom Središnjega interesnog odbora za gospodarstvo Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata (HNS).

Politička odgovornost, ekonomska usmjerenost i kulturna dimenzija

Kovačević je istaknuo da će zagrebački HNS ponuditi viziju u tri smjera - politička odgovornost, ekonomska usmjerenost s nuđenjem ekonomskog programa i vođenja grada na dobrobit doslovno svakoga građanina te kulturna dimenzija grada. Naglasio je da "to treba rezultirati stvaranjem Zagreba s identitetom, koji neće postati grad socijalnih slučajeva, nego ugodnog življenja, u kojem će pojedinac moći naći radno mjesto, kreirati svoju gospodarsku situaciju, obitelj i sebe".

Koliko god se činilo kao uspjeh to što pojedinac dobije stan na nekoj svinjogojskoj farmi, to je pomalo ponižavajuće, rekao je, dodajući da Zagreb "kroz gospodarske aktivnosti i transparentno poslovanje" te kroz borbu i smanjivanje korupcije na nultu razinu građanima mora omogućiti da dobro žive.

To su u kratkim crtama poruke strateške politike koju će zagrebački HNS provoditi do izbora, pa bili oni "vrlo brzo ili malo dalje", istaknuo je, dodajući kako se čini da će izbori za gradonačelnika biti vrlo brzo. (hina/metro-portal)

05.11.2009. 15:21:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh