« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina

HND traži razrješenje Programskog vijeća HRT-a

Razlog je odabir Hloverke Novak-Srzić za obnašateljicu dužnosti direktorice programa HTV-a

Fotografija vijesti
Više o

Hloverka Novak Srzić

,

Hrvatsko novinarsko društvo

,

Programsko vijeće HRT-a

HND podsjeća da je to vijeće samo s jednim glasom protiv 19. siječnja ove godine Hloverku Novak-Srzić razriješilo dužnosti glavne urednice informativnog programa HTV-a.

Vijeće je tada ustvrdilo da je stanje u informativnom programu HTV-a nezadovoljavajuće i da su u njegovu radu i upravljanju vidljive objektivne i subjektivne teškoće, podsjeća HND.

Dodaje da se tadašnja odluka o razrješenju pozivala na pribavljeno mišljenje novinara i urednika koji su tajno glasajući u velikoj mjeri bili protiv Hloverke Novak-Srzić.

"Ovakvom apsurdnom odlukom članovi Programskog vijeća bahato su se narugali hrvatskoj javnosti, izigrali njezin interes i zbog toga ih Hrvatski sabor treba razriješiti", zaključuje HND.

Novinarska udruga imenovanje Hloverke Novak-Srzić smatra "nastavkom očajničkih pritisaka vladajuće stranke i vlade na uređivačku politiku HRT-a, koja u trenucima kad ima 813.000 potpisa protiv svoje politike želi ucjenama nadzirati javnu televiziju".

"Hloverka Novak-Srzić je pod velikim utjecajem vladajuće stranke i imenovana je zbog toga da bi kao žena od maksimalnog povjerenja - iako loših organizacijskih sposobnosti i premda nevoljena od podređenih - pokušala stvari držati pod nadzorom", stoji u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke, koji je najavio da će o tom "novom skandalu" odmah izvijestiti međunarodnu javnost. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 17:20:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh