« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
DAN LJUDSKIH PRAVA

HND najavio prosvjed zbog lošeg položaja novinara

Skupština HND-a krajem studenoga je ustvrdila da je "opća medijska situacija u Hrvatskoj na najnižim razinama u posljednjih desetak godina"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HND

,

prosvjed

,

cenzura

,

novinari

,

hrvatski mediji

Hrvatsko novinarsko društvo na Dan ljudskih prava, u četvrtak 10. prosinca, ispred Novinarskog doma u Zagrebu organizira prosvjedni skup pod nazivom "Stop cenzuri - sloboda novinarima" kojem je cilj upozoriti na loš položaj novinara u medijima.

Nakon kratkih istupa nekoliko govornika, planirano je da povorka novinara prosvjednika krene od Rooseveltova trga Savskom ulicom do Crnatkove i Runjaninove ulicu, gdje se nalazi zgrada Ministarstva kulture. Tamo će se za ministra kulture Božu Biškupića predati deklaracija, odnosno zahtjevi novinara, priopćeno je danas iz HND-a.

Najviše tijelo novinarske udruge, Skupština HND-a krajem studenoga je ustvrdila da je "opća medijska situacija u Hrvatskoj na najnižim razinama u posljednjih desetak godina", a jedan od zaključaka 50. redovne skupštine bio je i da se na Dan ljudskih prava organizira prosvjedni skup novinara kojim bi se ukazalo na "neodrživo medijsko stanje u Hrvatskoj".

08.12.2009. 14:57:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh