« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
Bez sankcija

HLK: Nije bilo liječničke pogreške u slučaju Pukanić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Mirjana Pukanić

,

slučaj Pukanić

,

Hrvatska liječnička komora

,

Hrvoje Minigo

Povjerenstvo za stručna pitanja Hrvatske liječničke komore zaključilo je jučer da nije bilo stručne pogreške pri prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić, osim u slučaju obiteljske liječnice Jane Lulić koja nije pregledala pacijenticu prije izdavanja uputnice.

Predsjednik HLK-a Hrvoje Minigo kazao je kako je Lulić dugogodišnja liječnica Mirjane Pukanić, s njom je razgovarala telefonom prije izdavanja uputnice i smatrala je da to može učiniti iako nije u skladu s medicinskom praksom.Osim toga, rekao je, liječnica Hitne medicinske pomoći Dunja Tomljenović nije ispunila obrazac propisan zakonom, ali je izdala uputnicu i obrazloženje s puno više podataka nego što to zahtijeva obrazac.

Minigo je rekao da će detaljno obrazloženje biti upućeno ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću na konačno odlučivanje, a HLK-a neće pokrenuti disciplinski postupak ni protiv jednog liječnika. Povjerenstvo je zaključak donijelo na temelju očitovanja šest liječnika i mišljenja stručnjaka, članova HLK-a.

Mirjana Pukanić prisilno je hospitalizirana početkom travnja, a nakon osam dana sud je utvrdio da za to nema razloga te je puštena iz  Psihijatrijske bolnice Vrapče. Nekoliko je nevladinih udruga zatražilo istragu o tom slučaju.  (HINA)

21.05.2008. 06:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh