« Film
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAGRADE

'Hladni rat' pobjednik Europskih filmskih nagrada

Joanna Kulig, koja igra glavnu žensku ulogu u tom filmu, osvojila je nagrada za najbolju glumicu. Film je također osvojio nagrade za najboljeg pisca scenarija i najbolju montažu

Pawel Pawlikowsky prima nagradu
Pawel Pawlikowsky prima nagradu (Arhiva)
Više o

hladni rat

,

Europska filmska nagrada

,

Pawel Pawlikowsky

'Hladni rat' Pawla Pawlikowskog na sinoćnjoj je 31. dodjeli Europskih filmskih nagrada u Sevilli u Teatru de la Maestranz osvojila pet nagrada, uključujući onu za najbolji film i najboljeg redatelja. 

Joanna Kulig, koja igra glavnu žensku ulogu u tom filmu, osvojila je nagrada za najbolju glumicu. Film je također osvojio nagrade za najboljeg pisca scenarija i najbolju montažu.

Talijanski glumac Marcello Fonte dobio je nagradu za najboljeg glumca za svoju ulogu u filmu 'Dogman'. Ta talijanska kriminalistička drama još je dobila nagrade za najbolju kostimografiju i najbolju šminku, masku i frizuru.

U drugim kategorijama, kojih je ukupno 23, filmu 'The Death of Stalin' ('Smrt Staljina') britanskog redatelja Armanda Iannuccija dodijeljena je nagrada za najbolju komediju, a španjolska glumica Carmen Maura dobila je nagradu za životno djelo.

Nagrada za svjetsko postignuće uručena je Ralphu Fiennesu, a počasno je priznanje dodijeljeno Costa-Gavrasu.

Dodjela Europskih filmskih nagrada dogodine se održava u Berlinu, a 2020. godine bi i naša Rijeka mogla biti kandidat za domaćinstvo dodjele jer tada će taj grad biti Europska prijestolnica kulture.

16.12.2018. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh