« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NOVOSTI

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

Spoj komplementarnog portfelja i snage tehnologije Hitachija i ABB-a osigurat će kontinuitet, ojačati vrijednost za kupce i osigurati rast prilika novonastale kompanije

Nina Dusper Sušić
Nina Dusper Sušić (Arhiva)
Više o

Hitachi ABB Power Gridg

U skladu sa sporazumom potpisanim dana 17. prosinca 2018. godine, društva Hitachi i ABB objavila su okončanje svih planiranih radnji u postupku zajedničkog ulaganja čime je formirana nova kompanija Hitachi ABB Power Grids. U novonastalom poslovnom subjektu Hitachi drži 80,1 % dionica (s poslovanjem od oko 10 milijardi američkih dolara), dok ABB sudjeluje u preostalom dijelu. Novim predsjednikom Uprave imenovan je Toshikazu Nishino, koji je ujedno i izvršni potpredsjednik Hitachija, dok je Claudio Facchin imenovan izvršnim direktorom. Primarni cilj novog upravljačkog tima Hitachi ABB Power Gridsa, čije je sjedište registrirano u švicarskom Zürichu, bit će osiguravanje kontinuiteta poslovanja.

„Kombinacija Hitachijevih vodećih digitalnih tehnologija i svjetskih rješenja za energetske mreže olakšat će aktivno sudjelovanje u globalnoj transformaciji i dekarbonizaciji energetskih sustava u cilju uspostavljanja održive energetske budućnosti. Inteligentnim rješenjima za dinamičniju mrežu doprinosimo ostvarenju Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a, a posebno cilja 7. koji se odnosi na osiguranje „pristupačne, pouzdane i čiste energije", istaknuo je Toshikazu Nishino, predsjednik Uprave Hitachi ABB Power Grids.

Hitachi i ABB, djelujući kao dvije iznimno ugledne kompanije koje sudjeluju u zajedničkom ulaganju, imaju za cilj stvaranje novog globalnog predvodnika u sektoru energije, pri čemu partnerstvo s Hitachijem pruža novonastaloj kompaniji mogućnost razvoja na područjima kao što su mobilnost, pametni gradovi, industrija, skladištenje energije i podatkovni centri. Pored navedenog, pruža se i financijska podloga za financiranje ambicioznih projekata te omogućava pristup Japanu, trećem najvećem svjetskom gospodarstvu.

„Sinergija i pristup novim i rastućim tržištima koje osigurava Hitachi pomoći će prenošenju gospodarske cjeline energetskih mreža u sljedeću fazu razvoja, dodatno jačajući vodeću poziciju na tržištu", rekao je Timo Ihamuotila, izvršni direktor ABB-a i direktor upravnog odbora Hitachi ABB Power Grids, dodajući pritom da „Hitachi donosi dugoročnu predanost novom društvu i ujedno jača postojeće poslovno partnerstvo između ulagača".

„Kombiniranjem naših tehnoloških snaga otvaraju nam se nove tržišne mogućnosti i povećava vrijednost za kupca", istaknuo je Claudio Facchin, izvršni direktor društva Hitachi ABB Power Grids. „I dalje smo potpuno posvećeni uspostavi održive energetske budućnosti, uz primjenu inovacijskih i digitalnih tehnologija, u svojstvu odabranoga partnera za snažniju, pametniju i zeleniju elektroenergetsku mrežu", zaključio je Facchin.

12.08.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh