« Fun
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
STARE BOLJKE?

Hillary se izderala na studenta zbog pitanja o suprugu

'Moj suprug nije državni tajnik, ja sam!', bio je odgovor na studentsko pitanje za koje se ispostavilo da je bilo krivo prevedeno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Bill Clinton

,

Kongo

,

burna reakcija

,

deranje

State Department u utorak je priopćio kako je Hillary Clinton izgladila stvari sa studentom na kojeg se izderala jer ju je naljutio pitanjem za vrijeme javnog foruma u Kongu.

Inače staložena Clinton u ponedjeljak se izgalamila na studenta iz Konga koji ju je pitao za mišljenje njezina supruga o jednom vanjskopolitičkom pitanju odgovorivši mu: "Moj suprug nije državni tajnik, ja sam! Želite da vam kažem što moj suprug misli?", ljutito je odgovorila Clinton kada ju je student sa sveučilišta u Kinshasi pitao što bivši američki predsjednik Bill Clinton misli o sporazumu između Kine i Demokratske Republike Kongo.

"Ako želite moje mišljenje, reći ću vam ga. Neću prenositi mišljenja svoga supruga", rekla je Clinton ne iznoseći dalje svoj stav o sporazumu 'minerali za infrastrukturu' koji je potpisan između Kine i DR Konga.

Glasnogovornik State Departmenta PJ Crowley u Washingtonu je novinarima rekao kako je Clinton odgovorila i reagirala na ono što je mislila da je čula. Bilo je nagađanja da je pitanje postavljeno na francuskom jeziku možda krivo prevedeno na engleski. Crowley se pozvao na izvješća u kojima se navodi da je student kasnije rekao da je mislio pitati za mišljenje predsjednika Baracka Obame, a ne 42. američkog predsjednika. Glasnogovornik je kazao da se Clinton našla sa studentom i da su sve riješili.

Izvor: Hina

12.08.2009. 12:00:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh