« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Higijenske navike koje su - pogrešne

Pranje rublja zapravo povećava mogućnost da se kontaminira izmetom ili E. coli, jer hrpa donjeg rublja u perilici može prenijeti 100 milijuna bakterija E. coli i raspršiti ih po drugoj odjeći

Kakve imate higijenske navike
Kakve imate higijenske navike (Shutterstock)
Više o

higijena

,

loše navike

,

higijenske navike

Higijena je pola zdravlja, govori stara narodna, no u ovo doba "čudesnih" proizvoda za higijenu i čišćenje često si radimo više štete nego koristi. Da vidimo što bismo trebali obavezno izbjegavati ...

Znate li koje je najprljavije mjesto u kući? Ne, nije WC školjka nego sudoper u kuhinji! Količina bakterija u odvodu sudopera je nevjerojatno velika. Što se tiče puštanja vode u WC-u, i to je problematično. Dokazano je da bakterije s fekalija odlaze u zrak kad se pusti voda, pa pazite što držite kraj školjke. 

S druge strane, pranje rublja zapravo povećava mogućnost da se kontaminira izmetom ili E. coli, jer hrpa donjeg rublja u perilici može prenijeti 100 milijuna bakterija E. coli i raspršiti ih po vodi i prenijeti na drugu odjeću. Zato donje rublje obavezno perite na najvišoj temperaturi, a bili bi najbolje da ga odmah stavite u sušilicu.

Jednako tako, u zadnje su vrijeme popularni antibakterijski sapuni koji sadrže kemikaliju triklosan, a testovi su pokazali da mijenja razinu hormona u tijelu. Kako je ima u tri četvrtine antibakterijskih sapuna i nekim pastama za zube, obratite pažnju.

Sušenje ruku sušilicom je odavno prokazano kao najgori način sušenja ruku jer ostavlja najviše bakterija, pa pokušajte uvijek koristiti papirnate ručnike u javnim WC-ima.

U slučaju da i dalje mislite da je pravilo pet sekundi stvarno primjenjivo na hranu koja padne na pod, gadno se varate, jer već u prvoj sekundi za hranu se zalijepi 99 posto bakterija s tog dijela poda. Iznimka je hrana puna soli ili šećera koja teže privlači bakterije. 

08.11.2015. 16:16:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh