« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
LEGALNA PLJAČKA

HHO traži obustavu primjene zakona o golf igralištima

iza zakona se krije organizirani pokušaj pljačke i kriminala u vrijednosti od gotovo 40 milijardi eura, poručuju iz HHO-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

pljačka

,

HHO

,

kriminal

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

Zakon o golf-igralištima

,

golf igrališta

Predsjednik Hrvatskoga Helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak pozvao je predsjednicu vlade Jadranku Kosor da obustavi primjenu zakona o igralištima za golf te da, umjesto donošenja uredbe o njegovoj provedbi, u saborsku proceduru uputi prijedlog novog zakona.

Čičak u pismu predsjednici vlade navodi da je riječ o organskom zakonu jer zadire u temeljna ljudska prava pa ga je Sabor trebao donijeti natpolovičnom većinom svih zastupnika, odnosno sa 77 glasova. No za zakon su, upozoravaju u HHO-u, glasovala samo 72 zastupnika, tri su bila protiv, a dva suzdržana.

HHO podsjeća da je 3. veljače, dan nakon stupanja na snagu prijepornog zakona, Ustavnom sudu podnio prijedlog za ocjenu njegove ustavnosti, jer smatra da se iza zakona krije organizirani pokušaj pljačke i kriminala, u vrijednosti od gotovo 40 milijarda eura.

Za primjer navode pokušaj legalizacije, kako kažu, protuzakonito izgrađenih prekomjernih 5.000 četvornih metara stambenog prostora u vilama uz terene Golf&Country Cluba Zagreb na lokaciji Blato te projekt "Brkač", po kojemu bi se gradio golf-kompleks u dolini rijeke Mirne, podno Motovuna, koji bi posve uništio slikovitost toga kraja.

HHO stoga poziva vladu da preispita prijeporni zakon i spriječi, kako kažu, mafijašku korupciju i legalizaciju prljavih poslova na štetu Hrvatske. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 13:27:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh