« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
guljenje kože

HFP tuži Darka Marinca zbog darovnih ugovora

Marinac je prije početka istrage o Podravci prenio imovinu i dionice na članove vlastite obitelji

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

nekretnine

,

dionice

,

afera

,

Podravka

,

Darko Marinac

,

Hrvatski fond za privatizaciju

,

Vedran Duvnjak

Darko Marinac morat će se suočiti s dvije optužbe od strane Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) podignute zbog prijenosa nekretnina i dionica čiji je bio vlasnik. Prije početka istrage za aferu "Podravka", Marinac, inače prvooptuženi u slučaju, prenio je sve nekretnine na članove obitelji istovremeno im darovavši oko 2,000 dionica Podravke.

Tužbe su pristigle u ured Općinskog građanskog suda u Zagrebu još sredinom prošlog mjeseca. HFP je zatražio od Suda da poništi darovne ugovore dionica i nekretnina te da hitno donese mjeru zabrane raspolaganja imovinom s ciljem pokrivanja štete koju će utvrditi vještačenje. Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak izjavio je da su tužbe ponajviše podignute kako bi se zaštitila imovina HFP-a. Podsjetimo, HFP ima oko 10 posto dionica koprivničke tvrtke, isto koliko i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, a obzirom da njima upravlja Fond, potrebno je zaštititi interese tih dioničara.

"Dužni smo štititi interes i HFP-a i HZMO-a. Procijenili smo da je 159,990.900 kuna minimalni iznos zajedničke štete budući da smo vlasnici 533.303 dionica Podravke. U tužbama tražimo poništavanje ugovora o prijenosu dionica i nekretnina te privremene mjere zabrane raspolaganja dionicama i nekretninama", citiran je Duvnjak u Poslovnom dnevniku.

Moguća blokada imovine, odnosno odluka o tome, još uvijek nije potvrđena i ne zna se kada će do toga doći. Poništavanje darovnih ugovora može se provesti tek nakon što završi sudska parnica.
01.12.2009. 14:06:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh