« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
počinje parada

HAC-ovci privedeni u Istražni centar

Predmet je dodijeljen istražnom sucu Zdenku Posavcu koji će ih ispitati o optužbama da su zlouporabili položaj i ovlasti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/ CROPIX)
Više o

Jurica Prskalo

,

HAC

,

akcija Nesklad

,

uprava HAC

,

istražni centar zagreb

Petorica uhićenih u akciji "Nesklad" privedeni su nešto prije 11,30 sati u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, gdje će ih ispitati o sumnjama da su splitskoj tvrtki Skladgradnja namjestili posao bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok i pritom oštetili državni proračun za 21 milijun kuna.

Bivšeg predsjednika i člana Uprave HAC-a Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića, direktora sektora građenja HAC-a Gorana Legca i glavnog inženjera na tunelima Željka Kandžiju te direktora Skladgradnje Slavena Žužula policija je dovezla u kombijima na stražnji ulaz zgrade suda na Zrinjevcu.

Predmet je dodijeljen istražnom sucu Zdenku Posavcu koji će ih ispitati o optužbama da su zlouporabili položaj i ovlasti.

Branitelj prvoosumnjičenog Jurice Prskala, odvjetnik Rajko Mlinarić kazao je da još uvijek ne zna za što se konkretno tereti njegov branjenik te da će tek kada to sazna odlučiti hoće li Prskalo iznositi obranu ili se braniti šutnjom.

Policija je akciju "Nesklad" pokrenula u suradnji sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom koje sumnja da su bivši čelnici HAC-a natječaj za bojenje dvaju tunela na autocesti A1 Zagreb-Split namjestili Skladgradnji i taj posao platili šest puta skuplje od stvarne tržišne cijene.

Petorica osumnjičenih uhićeni su jučer rano ujutro, nakon čega su dovedeni na ispitivanje u sjedište zagrebačke krim policije. Za sada nije poznato kako su se branili pred policijskim istražiteljima.

Prskala i Lovrinčevića Vlada je smijenila prije nekoliko dana, a ministar prometa Božidar Kalmeta tada je negirao da je do smjena došlo zbog istrage u HAC-u i objasnio da je razlog smjene loša klima nepovjerenja i podmetanja koja se stvorila unutar te javne tvrtke.

Niti 20-ak dana ranije ostavku je dao i predsjednik Nadzornog odbora HAC-a i državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Zdravko Livaković. I on je izjavio da ostavka nema nikakve veze s medijskim napisima o aferama u HAC-u, odnosno da su razlozi osobne naravi.(hina/metro-portal)

27.11.2009. 12:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh