« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POLICIJA:

HEP četiri godine TLM-u prodavao struju po smiješnoj cijeni

U MUP-ovu priopćenju ne navodi se za koliku je svotu HEP zaista oštećen, a mediji nagađaju o najmanje 85 do najviše 600 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Robert Belošević/CROPIX)
Više o

HEP

,

Damir Polančec

,

afera

,

struja

,

TLM

,

Ivan Mravak

,

Otvorena proba

Za zlouporabe u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) u najnovijoj istrazi policije i USKOK-a osumnjičeno je ukupno pet osoba i protiv njih su podnesene kaznene prijave, izvijestili su popodne iz MUP-a, ne otkrivši identitet osumnjičenika.

Iz više izvora doznaje se da su za zlouporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenih djela osumnjičeni bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec te bivši čelnici HEP-a Ivan Mravak i šibenskog TLM-a Ivan Koštan, a za poticanje na zlouporabe prijavljen je i 54-godišnjak i 52-godišnjak.

Policija Polančeca sumnjiči da se zajedno s Mravkom i Koštanom dogovorio da će TLM za proizvodnju u četverogodišnjem razdoblju od HEP-a dobivati struju po nerealno niskim cijenama štetnima za HEP.

U MUP-ovu priopćenju ne navodi se za koliku je svotu oštećeno to javno poduzeće, a mediji nagađaju o najmanje 85 do najviše 600 milijuna kuna. Policija je danas u Zagrebu uhitila Mravka, a u Šibeniku Koštana.

Polančec je već u istražnom zatvoru zbog istrage u slučaju "Podravka". Njegov branitelj Anto Nobilo izjavio je da je Polančec, doznavši u zatvoru u Remetincu za najnovije sumnje protiv njega, rekao da je "kriv koliko i svi drugi članovi vladina užeg kabineta". (hina/metro-portal)

07.05.2010. 18:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh