« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
kako pridobiti koji glas

Hebrang Vidoševiću želi brzo ozdravljenje

Predsjednički kandidat HDZ-a vjeruje da Vidošević uz intenzivno liječenje može završiti kampanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Nadan Vidošević

,

Andrija Hebrang

,

predsjednički izbori

,

predsjednička kampanja

Komentirajući danas u Slavonskom Bordu privremeni prekid kampanje Nadana Vidoševića zbog zdravstvenih razloga, predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebang je istaknuo kako nesreća koja je nekog snašla ne smije biti ni predmet ruganja, ni predmet političke zlouporabe.

- Gospodinu Vidoševiću iskreno želim brzo ozdravljenje jer za političara je gubitak dobra glasa u doslovnu smislu velik hendikep - rekao je Hebrang u Slavonskome Brodu gdje je nastavio pretkampanju za predsjedničke izbore.

- U prenesenu smislu svi gubimo svoj dobar glas s vremena na vrijeme. Mislim kako to nije razlog za povlačenje. Vjerujem kako se dobrim intenzivnim liječenjem njegovih glasnica može postići takva razina funkcije da on može završiti predsjedničku kampanju - dodaje Hebrang.

Ocijenio je kako predsjednik države mora prednjačiti u idejama te inicirati i predlagati velike reforme za koje treba konsenzus ljevice i desnice. U kampanji, kaže, neće samo kritizirati jer misli da budući predsjednik ne smije svoj autoritet temeljiti samo na kritikama, nego da mora konstruktivno predlagati rješenja.

Slogan njegove kampanje je "Za europsku i ponosnu Hrvatsku" jer Hrvatska što prije mora dosegnuti europske standarde. Komentirao je i optužbe lokalnog SDP-a da je HDZ kupnjom mandata s partnerima ponovno osigurao većinu u brodsko-posavskoj županijskoj skupštini.

- Ako je bila politička, trgovina je sastavni dio političkog života i borbe. Ja se protivim nepoštenoj trgovini, t.j. kad se politika miješa s gospodarstvom i nekakvim materijalnim dobitima. Ovdje toga nije bilo i mislim kako je to poštena politička borba u kojoj netko dobiva, a netko gubi - zaključio je Hebrang.

07.10.2009. 17:47:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh