« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
UVALIO SANADERA

Hebrang: Ježić mi nije uplatio ni lipe

Andrija Hebrang kaže da Robert Ježić nije donirao njegovu predsjedničku kampanju, ali ne zna je li nakon izbora nešto dao stranci

Andrija Hebrang
Andrija Hebrang (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Andrija Hebrang

,

Robert Ježić

Andrija Hebrang danas je izjavio da vlasnik tvrtke "Dioki" Rober Ježić, koji se trenutno nalazi u pritvoru, nije donirao njegovu predsjedničku kampanju na proteklim predsjedničkim izborima. "Meni u kampanji nije uplatio ni lipe", kazao je Hebrang ističući kako je Ježić novac možda uplatio stranci nakon kampanje.

Naveo je da je Ježić u kampanji donirao Ivu Josipovića te da je Ivu Sanadera pitao je li Ježić njihov član, te ako jest, kako je moguće da donira protivničkog kandidata.

"Pitao sam Sanadera hoće li ga sad izbaciti iz stranke, na što je on rekao da ga neće izbaciti, nego će ga nagovoriti da i nama da novac", rekao je Hebrang dodajući kako ne zna što je bilo nakon toga te je li Ježić što uplatio na stranački račun.

Na pitanje novinara hoće li i on, kao što je to najavio predsjednik Josipović, vratiti novac ako se dokaže da je Ježić kriv za malverzacije između HEP-a i Diokija, Hebrang je odgovorio kako najprije treba provjeriti je li dao novac.

"Ako je dao, ja ne mogu vratiti novac, nego stranka. Ja bih itekako inzistirao da se novac vrati u slučaju da se dokaže krivnja. Ali kažem, ako je dao novac", naveo je Hebrang. (hina/metro-portal)

15.12.2010. 17:13:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh