« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
promjene?

Hebrang: 'HDZ ne priznaje pljačke u devedesetima!'

Predsjednički kandidat HDZ-a osvrnuo se na najavu Ustavne odredbe koja bi trebala spriječiti zastarijevanje pretvorbenog kriminala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Andrija Hebrang

,

Ivan Jarnjak

,

ustavne promjene

,

Ivo Josipović

,

pretvorbeni kriminal

Nakon prijedloga o uvođenju ustavne odredbe koja bi spriječila zastarijevanje kriminala u pretvorbi i privatizaciji, vodeći ljudi HDZ-a ne priznaju da je upravo njihova vladavina počinila najgora takva kriminalna djela.

- Pljačke i kriminal nešto su što prvo treba dokazati. Ništa mi ovime ne najavljujemo, niti prijetimo, niti priznajemo, nego samo ostavljamo mogućnost da ako je bilo nečega nečasnog u procesu privatizacije, to uvijek može biti procesuirano, te da se nitko, ako je radio bilo što nezakonito, nikada ne može osjećati sigurnim - rekao je član Predsjedništva HDZ-a Ivan Jarnjak Jutarnjem listu.

Ažuran je bio i predsjednički kandidat Andrija Hebrang koji kaže da ovim zakonom HDZ ništa ne priznaje, nego vjeruje nalazu Državne revizije koji kaže da je u privatizaciji bilo 4 posto kaznenih djela.

Iz SDP-a su zadovoljni što je vlast konačno odlučila uvesti takvu odredbu, iako su upravo oni još prije dvije godine dali prijedlog o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala. Predsjednički kandidat najjače oporbne stranke, Ivo Josipović, kaže da su im tada kolege iz HDZ-a govorili da to nije moguće.

Andrija Hebrang kaže da je upravo on odavno predlagao takvo što, te da se na sjednici HDZ-a zalagao da se u odredbu ugradi i oduzimanje pljačkom stečene imovine. Čude ga reakcije iz SDP-a jer su, kako kaže, oni 2002. mijenjali Ustav, a tu odrebu tada nisu stavili.

27.09.2009. 12:19:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh