« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
PREPUCAVANJA

HDZ uzvraća SDP-u poručujući da su 'politikanti'

SDP razmišlja samo o podjeli fotelja i opet zakašnjelo vodi bitku za proračun, poručili su oporbenim kolegama iz vladajuće stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX)
Više o

HDZ

,

SDP

,

prepucavanja

HDZ je danas odbacio i lažima nazvao optužbe riječkih SDP-ovaca, koji su jučer vladajuću koaliciju prozvali za kriminal i nesposobnost, na što im u HDZ-u danas uzvraćaju optužbama za politikantstvo kojim bez argumenata i morala manipuliraju javnošću.

"SDP bez ikakve odgovornosti optužuje HDZ i njezine čelnike za 'podržavanje kriminala, za neodgovornost, za vlasništvo milijarda kvadrata zemlje', pritom ne iznoseći argumente, već čistim politikantstvom manipuliraju javnošću", priopćio je HDZ, reagirajući na jučerašnju konferenciju SDP-ovaca Slavka Linića, Željka Jovanovića i Luke Denone u Rijeci.

U HDZ-u ističu da SDP razmišlja samo o podjeli fotelja, da ponovno zakašnjelo vodi bitku za proračun, a da o tome svjedoči njihova najava da će krajem kolovoza u javnost izaći s rješenjima za izlazak iz krize.

"Kada gospoda iz SDP-a povremeno izađu iz hladovine, sjete se da bi kraj kolovoza bio idealan za početak 'razmišljanja' i donošenje mjera koje će do tada biti strogo čuvana tajna. Za to vrijeme HDZ zajedno sa svojim koalicijskim partnerima čini goleme napore kako bi se efekti svjetske krize, koja se osjetila i u Hrvatskoj, što prije umanjili", navode u HDZ-u.

Naglašavaju da Hrvatskoj u ovom trenutku treba stabilan državni proračun za iduću godinu, na kojem rade, "a ne političari koji na konferencijama za novinare sustavno optužuju bez argumenata i morala".

"Očito je da ponovno u SDP-u svatko radi po svom, no to je samo nastavak kaotične situacije u njihovoj stranci koja jedno govori u Rijeci, a drugo provodi u Zagrebu. Nije isto voditi zemlju odgovorno i ozbiljno ili paušalnim ocjenama, kada nema jasnih argumenata, pokušati diskreditirati stranku koja uvijek, za razliku od njih, dobiva povjerenje građana", zaključili su iz HDZ-a.

Izvor: Hina

04.08.2009. 15:07:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh