« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
EU IZBORI

HDZ-u 5 mandata, SDP-u 4

HDZ je postigao što je htio, dobio je više zastupnika od SDP-a, no nije uspio ostvariti veću pobjedu koju su priželjkivali

Evo tu će se uhljebiti europarlamentarci
Evo tu će se uhljebiti europarlamentarci (Arhiva)
Više o

HDZ

,

SDP

,

rezultati

,

izbori za EU parlament

,

EU izbori

,

ORaH Holy

HDZ je ponovno pobijedio na izborima za Europski parlament, sugeriraju privremeni izborni rezultati DIP-a, s šest osvojenih mandata, dok je Kukuriku koalicija dogurala do 4 mandata, ORaH je osvojio jedan mandat, a Savez za Hrvatsku balansira na rubu osvajanja mandata.

Rezultate se moglo predvidjeti i po izlaznosti u tradicionalnim utvrdama HDZ-a koji je potpuno zanemario obaveze u Saboru i posvetio se radu na terenu, gurajući Karamarka u svaku paštetu ne bi li dobili ove izbore.

Gubitnici izbora su Laburisti koji su na prošlim izborima imali jedan mandat i potrošili su najviše novaca na promidžbu, a nisu uspjeli prijeći izborni prag. Gromoglasno najavljivan savez Nikice Gabrića i Darinka Kosora, Nacionalni forum također je ispao samo mali bukač koji nije postigao značajniji rezultat.

Što ovi izbori znače za Hrvatsku? Baš ništa, jer beznačajan broj zastupnika može poslužiti jedino kao mali kotačić glasačke mašinerije ljevice ili desnice u Europskom parlamentu koje za Hrvatsku, iskreno, boli briga ...

25.05.2014. 23:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh