« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
BORBA ZA TITULE

HDZ predložio Jadranku Kosor i Šeksa za potpredsjednike Sabora

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je predložiti Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa za potpredsjednike Hrvatskog sabora

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Sabor

,

Vladimir Šeks

,

Jadranka Kosor

,

potpredsjednik Sabora

Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor izjavila je danas, nakon prve sjednice novog HDZ-ovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, kako je na Predsjedništvu stranke odlučeno da će za potpredsjednike Hrvatskog sabora predložiti nju i Vladimira Šeksa, javlja Hina.

„Na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a dogovoreni su članovi povjerenstava i radnih tijela koja već sutra moraju početi raditi", rekla je Kosor.

O tome hoće li biti predsjednica antikorupcijskog vijeća Kosor je kazala kako će o tome još razgovarati zato što nemaju potpunu sliku odbora odnosno tijela koje će voditi HDZ, odnosno gdje će članovi njezine stranke biti predsjednici ili potpredsjednici odbora.

„Tu raspravu ćemo ostaviti za onda kada budemo znali točno koliko imamo mjesta u određenim odborima i koji nam odbori pripadaju za čelne funkcije", rekla je Kosor.

Komentirajući jučerašnje izjave Darka Milinovića u Gospiću koji ju je prozvao zbog izbornog poraza, Kosor je poručila da priznaje samo one izjave koje svaki član Predsjedništva stranke daje na stranačkim tijelima.

„Kuloarske priče ne priznajem", rekla je dodavši da će ona predložiti održavanje unutarstranačkih izbora.

„I tada ću i ja imati priliku, kao i svaki član užeg vodstva stranke reći koje su naše ambicije, što želimo biti ako budemo izabrani, za što ćemo se kandidrati", rekla je čelnica HDZ-a.

Upitana je li za više kandidata za svaku funkciju pa i protukandidata za predsjednika HDZ-a, Kosor je odgovorila protupitanjem „Zar netko misli da HDZ nije demokratska stranka?" Mi smo demokratska stranka od njezina utemeljenja, poručila je.

„Moramo propitivati nove mogućnosti da svi naši članovi osjete da su važni, da su potrebni i da se mogu bez ikakvog ograničenja kandidirati", rekla je.

Na pitanje hoće li imati protukandidata na izborima za predsjednika stranke Kosor je uzvratila: „Ako ih bude bilo", dodavši međutim kako nije rekla hoće li se ona kandidrati.

To će, kazala je, odlučiti kada donese odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora. „Kod nas u HDZ-u unutarstranački izbori znače izbore od baze, temeljnog ogranka. Tko zna, možda će se netko od temeljnog ogranka kandidrati za uže ili šire vodstvo stranke", rekla je.

Vladimir Šeks je, upitan uoči sjednice HDZ-ovog zastupničkog kluba za komentar kritika koje dobija od "sve više ljudi u HDZ-u", rekao da se „mnoštvo optički širi i povećava u skladu s onima koji imaju jako velike leće kroz koje se vidi da se to mnoštvo umnožava". Inače ga u stvarnosti nema, rekao je Šeks dodajući kako je to „virtualno mnoštvo".

Na pitanje brinu li ga ipak oni koji ga kritiziraju, Šeks je uzvratio „Mo'š si misliti!"

21.12.2011. 19:45:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh