« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
CENZURA

HDZ-ova Bastilja mora pasti - veliki prosvjed na Prisavlju sutra u 12 sati

Povod za prosvjed je cenzura Latinice koja se bavila temom "Sanader - model jedne vladavine"

Prisavlje
Prisavlje (Dragan Matic / Cropix)
Više o

HRT

,

Denis Latin

,

korupcija

,

cenzura

,

Latinica

,

Renato Kunić

Skandal oko 20-minutne cenzure Latinice koja se bavila temom korupcije te kaznama za redatelja, novinare i voditelja Denisa Latina neće ostati bez posljedica. Za petak 12. studenoga najavljen je veliki prosvjed na Prisavlju koji počinje točno u 12 sati okupljanjem ispred ulaza na HRT.

Organizatori smatraju da v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Renato Kunić vodi svojevrstan rat protiv Latinice, a prvi čovjek HND-a Zdenko Duka potvrdio je da će zbog cenzure zatražiti pismeno očitovanje HRT-a, doznaje Index. Pretpostavlja se da je Kunić cenzurom želio zaštititi uhićenog Mladena Barišića, dugogodišnjeg šefa Carinske uprave i blagajnika HDZ-a.

Kunić Latinici zamjera što su o ministrima Tomislavu Karamarku i Darku Milinoviću govorili nepodobni novinari (Željko Peratović, Domagoj Margetić i Nataša Škaričić). Podsjećamo, radi se o emisiji na temu "Sanader - model jedne vladavine" koja je prikazana 1. studenog.

Povodom prosvjeda osnovana je grupa "HDZ-ova Bastilja mora pasti! Svi pred HRT!", čiji su administratori Jasna Babić, Željko Peratović i Domagoj Margetić.

11.11.2010. 09:14:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh