« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
POPUT METKA

Argentina pomela Južnu Koreju s 4:1

Gonzalo Higuain zabilježio je prvi "hat-trick" na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a Argentinci su praktički osigurali osminu finala

Higuain Argentina SP JAR
Higuain Argentina SP JAR (Getty Images)
Više o

Svjetsko nogometno prvenstvo

,

SP Južnoafrička Republika

,

SP Južna Afrika

,

sp nogomet 2010

,

maslac od kikirikija

,

glasnogovornik

Izabranici Diega Maradone u četvrtak su u utakmici 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu pobijedili Južnu Koreju s visokih 4:1.

Pogotke su za Argentince dali Park Chu-young (16-autogol) i Gonzalo Higuain (33,76, 80), dok je strijelac za Južnu Koreju bio Lee Chung-yong (45+1).

Koreanci su prvih 15 minuta uspješno odolijevali pritisku argentinske reprezentacije, a onda su pali nakon jednog prekida. Messi je u 16. minuti oštro ubacio s lijeve strane u protivnički peterac, argentinski branič Demichelis je promašio loptu, koja je potom pogodila Park Chu-younga i završila je u mreži Koreje.

U 28. minuti slobodan udarac za Argentinu s nešto više od 20 metara izveo je Carlos Tevez, a lopta je poput metka "očešala" gredu.

Pet minuta kasnije Maradonini izabranici ipak su povećali vodstvo, i to nakon akcije koja je ponovno krenula s lijevog krila. Maxi Rodriguez uputio je centaršut, Burdisso je glavom proslijedio na drugu vratnicu, a tamo ju je Higuain dočekao glavom i pospremio u mrežu.

Angel Di Maria u 40. minuti upućuje odlični poluvolej s desetak metara iskosa, ali korejski vratar odličnom intervencijom spašava mrežu. Pred kraj poluvremena Lionel Messi "promiješao" je obranu Koreje, ali je njegov udarac s vrha 16-erca zamalo promašio vrata.

I kad se nitko nije nadao, Koreja je smanjila zaostatak. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela grubu pogrešku Demichelisa iskoristio je Lee Chung-yong.

Argentinci praktički osigurali osminu finala

Argentina je žustro krenula i u drugo poluvrijeme, i u 52. minuti nakon odlične akcije Higuain nije uspio iz neposredne blizine svladati vratara Jung Sung-ryonga. Minutu nakon toga odličan udarac Teveza s vrha 16-erca, ali korejski vratar ponovno brani.

Maradona Argentina SP JARU 58. minuti Koreja je mogla poravnati, stopostotnu šansu nije iskoristio Yeom Ki-Hun. Nakon toga Koreanci su postali napadački aktivniji, ali nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu priliku, a Argentinci su dobili više prostora za kontre.

Utakmica je odlučena u 76. minuti, kada se nakon udarca Messija lopta odbila od stative, a Higuain je sa jednog metra zabio za vodstvo Argentine 3:1.

Svoj treći gol na utakmici Higuain je zabio četiri minute kasnije nakon dobro izvedenog kontranapada Argentine.

I nakon što je jučer Urugvajac Forlan postao prvi igrač na prvenstvu koji je zabio dva pogotka u jednoj utakmici, danas je Higuain ubilježio prvi "hat-trick".

Ovom pobjedom Argentina je praktično osigurala prolazak u osminu finala.

Danas poslijepodne u ovoj skupini igraju Grčka i Nigerija.

ARGENTINA: Romero - Demichelis, Samuel (23. Burdisso), Heinze - Gutierrez, Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria - Messi - Higuain (82. Bolatti), Tevez (75. Aguero).

JUŽNA KOREJA: Jung - Oh, Cho, Lee Jung-soo, Lee Young-pyo - Lee Chung-yong (81. Lee Dong-gook), Kim Jung-woo, Ki (46. Kim Nam-il),Yeom - Park Ji-sung, Park Chu-young.

STRIJELCI: 1-0 Park Chu-young (16-autogol), 2-0 Gonzalo Higuain (33), 2-1 Lee Chung-yong (45+1), 3-1 Gonzalo Higuain (76), 4-1 Gonzalo Higuain (80).

ŽUTI KARTONI: Ki Hun Yeom (J. Kor-10), Chung Yong Lee (J. Kor-34), Jonas Gutierrez (Arg-55), Javier Mascherano (Arg-55), Gabriel Heinze (Arg-74).

LJESTVICA B SKUPINE

1. Argentina 2 2 0 0 5:1 4 6

2. J. Koreja 2 1 0 1 3:4 -1 3

3. Nigerija 1 0 0 1 0:1 -1 0

4. Grčka 1 0 0 1 0:2 -2 0

(hina/metro-portal)

17.06.2010. 16:34:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh