« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IAAF MITING

Hanžekovićev memorijal: Najjača hrvatska atletska postava ikad

VIDEO - 60. Hanžekovićev memorijal održava se 1. rujna na zagrebačkoj Mladosti, a najveće zvijezde su naše Blanka Vlašić i Sandra Perković

hanžekovićev memorijal
hanžekovićev memorijal (Neja Markičević/Cropix/Infopunkt)
Više o

Ivana Brkljačić

,

Blanka Vlašić

,

Sandra Perković

,

Nedžad Mulabegović

,

Martin Marić

,

Hanžek

,

IAAF Zagreb

,

Hanžekovićev memorijal

,

multitouch

,

jela od špinata

Tradicionalni Hanžekovićev memorijal održat će se u Zagrebu na Mladosti 1. rujna.

''Zagreb po prvi put ima atletsku europsku prvakinju i moja je obveza da učinim sve da upravo u Zagrebu bacim najbolji rezultat'', kazala je europska prvakinja u disku Sandra Perković na predstavljanju IAAF World chalenge atletskog mitinga.

"Nadam se da ću na zagrebačkome mitingu imati dobru konkurenciju, čujem da dolazi Kubanka Yarelis Barrios, koja spada u sam svjetski vrh. Inače se zbog europskog zlata u mojem životu ništa nije promijenilo, osim što ima daleko više poziva i SMS poruka", kazala je Perković, koja će uz Blanku Vlašić biti najveća, ali ne i jedina hrvatska atletska zvijezda na mitingu.

"Ovo je bila sjajna godina za hrvatsku atletiku, ne samo zbog zlata Vlašić i Perković, već i zbog plasmana u finala Martina Marića i Nedžada Mulabegovića. Zbog tih rezultata s EP-a u Barceloni hrvatska atletska postava bit će najjjača ikad na ovogodišnjem mitingu. Upravo su ti rezultati dijelom i postignuti upravo zbog činjenica da imamo u Hrvatskoj miting poput zagrebačkog, čija će se memorijalna utrka na 110 metara prepone trčati po jubilarni, 60. put", kazao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Lucijano Sušanj.

Na IAAF mitingu u Zagrebu bit će ukupno 17 disciplina, devet muških i osam ženskih, a direktorica mitinga Ivana Brkljačić najavila je velika imena svjetske atletike unatoč bitnom smanjenju proračuna.

"Imamo na raspolaganju 4.2 milijuna kuna, a lani smo imali milijun više. To nas ipak neće omesti da napravimo kvalitetno natjecanje, u kontaktu smo s velikim zvijezdama, a gledatelje će sigurno zanimati nastup hrvatskih atletičara. Zbog činjenice da Blankine najveće konkurentice izbjegavaju sučeljavanje s njom u Zagrebu, još ne znamo tko će doći od visašica, ali zato obećavam da ćemo za jubilarnu Memorijalnu utrku na 110 prepone dovesti jednog od trojice najboljih na svijetu", kazala je Brkljačić. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 13:06:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh