« Biznis
objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana
UPOZORENJE!

HANFA upozorava da ne nasjedate...

Na navedenim stranicama se opisuje mogućnost bogaćenja u kratkom roku trgovanjem putem različitih trgovinskih platformi

Pazite!
Pazite! (Arhiva)
Više o

HANFA

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga je na popularnim internetskim stranicama uočila oglase senzacionalističkih naslova u kojima javne osobe navodno odaju tajne svoje zarade.

Takvi oglasi uglavnom vode do internetskih stranica čiji sadržaj imitira izgled novinskih portala i prikazuju navodne razgovore s osobama iz javnog života: dosad su to bili Luka Modrić, Ivan Rakitić, Emil Tedeschi...

"Na navedenim stranicama se opisuje mogućnost bogaćenja u kratkom roku trgovanjem putem različitih trgovinskih platformi (Bitcoin Pro, Bitcoin SuperStar, Bitcoin Store itd.), a sve je popraćeno fotografijama luksuznih automobila, skupih putovanja i iskustvima klijenata koji su se navodno obogatili, pri čemu se često spominju nekakve posebne ponude na koje je potrebno odmah reagirati. Radi se o lažnim člancima koji se koriste za nagovaranje čitatelja na online trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovi). To su špekulativni i kompleksni financijski instrumenti.

Ne nasjedajte na obećanja o lakoj zaradi

Napominjemo kako je teško utvrditi tko stoji iza takvih platformi, a uglavnom se radi o inozemnim društvima koja nemaju dozvolu za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske i ne nalaze se na popisu onih pružatelja investicijskih usluga iz drugih država članica za koje je, sukladno zakonskoj proceduri, Hanfa zaprimila obavijest o namjeri pružanja usluga i u Republici Hrvatskoj.", ističu.

14.04.2020. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh