« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HRVATSKI KOLNICI

HAK: Najzad otvorena dionica Sv. Rok-Maslenica

Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, a magla smanjuje vidljivost od čvora Ravna Gora do tunela Čardak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX)
Više o

trajekti

,

HAK

,

Cesta

,

vjetar

,

tuneli

,

autoput

,

kolnici

Dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sva vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar (povremeno olujni) puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, a magla dodatno smanjuje vidljivost od čvora Ravna Gora do tunela Čardak. U Gorskom kotaru, Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski.

Na dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja zabrana je kretanja za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (D 8) zabrana je kretanja za vozila I. i II. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Između Kikovice i Delnica, samo u smjeru Rijeke, zabranjen je promet za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D 3).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu samo na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjenično, obilaznicom s južne strane tunela.

Zatvorena je dionica državne ceste D 3 u Orehovici. Obilazak: Orehovica-Kačjak-Vežica-Školjić ili Orehovica-Pašac-Drenova. Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica bit će zatvoren krak od čvora Draga prema tunelu Trsat od 9 do 14 sati. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

16.01.2010. 09:22:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh