« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
opasnost na cestama

HAK: Lika i Gorski kotar nemogući za prometovanje

U većem dijelu zemlje zbog niskih temperatura moguća je poledica, mjestimice pada snijeg, a u priobalju puše jaka bura

(Željko Šop/CROPIX )
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

ceste

,

vremenski uvjeti

U 13 sati ukinuti su zimski uvjeti na D3 na dionici Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak (stara cesta kroz Gorski kotar), a od 14 sati ukidaju se zimski uvjeti i na autocesti A6, Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, izvijestio je popodne Hrvatski auto-klub.

Zbog olujnih udara bure na autocesti A6, Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice u smjeru Rijeke zabranjen je promet za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

HAK upozorava vozače kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama da ne kreću na put zbog veoma loših vremenskih uvjeta u Lici i Gorskom kotaru. Za sav su promet zatvorene dionica autoceste A 1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene i državne ceste D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 506 Dobroselo-Mazin.

Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja i državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila. Na Krčkom i Paškom mostu zabrana je za I. i II. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom). U većem dijelu zemlje zbog niskih temperatura moguća je poledica, mjestimice pada snijeg, a u priobalju puše jaka bura.

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te ako je moguće odgode putovanja. Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama:

Lika: D 1 Lička magistrala (Zagorje-D. Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice-Knin), D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Gospić, a dionicom Gospić-Karlobag smiju voziti samo osobna vozila, D 27 Gračac-Zaton Obrovački, D 42 Saborsko-Selište, D 50 Žuta Lokva-Lički Osik-Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 217 G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Doljani-Srb-Sučević, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Gorski kotar i Hrvatsko primorje:

D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 8 Matulji-Rupa (Pasjak), ŽC Platak-D 3, ŽC Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Fužine-Lukovo-Kraljev Jarak, ŽC Fužine-Zlobin-Hreljin, ŽC Sopač- Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog, Matulja, Lovrana, Klane kao i u zaleđu Novog Vinodolskog i Opatije.

Središnja Hrvatska:

D1 Žeinci-čvor Zaprešić, D1 čvor Lučko-Pavučnjak, D 30 čvor Buzin-Ogulinec, D 43 Dapci-čv. Ivanić Grad, D 225 GP Harmica-čvor Jarek, te na širem području Zaprešića, Velike Gorice i Donje Stubice.

Na staroj cesti preko Učke (ŽC 5047), na Ćićariji, Sljemenskoj cesti, te na Samoborskom i Žumberačkom gorju obavezna je zimska oprema. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Jablanac-Mišnjak, te katamarani iz Splita za Korčulu, Lastovo, Vis i Brač, a iz Rijeke za Lošinj i Pag. (hina/metro-portal)

15.12.2009. 15:09:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh