« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
bili

Hajduku "samo" 2.5 milijuna kuna od dionica

Iz kluba tvrde da je odziv očekivan mada je dionice kupila tek osmina onih koji na to imaju pravo

Članovi Torcide u kupnji
Članovi Torcide u kupnji "bilih" dionica (Nikola Vilić/CROPIX)
Više o

Hajduk

,

dionice

,

Mirko Klarić

,

Mate Peroš

Unatoč pompoznim najavama o "navijačima koji jedva čekaju kupiti dionice voljenog kluba" u srijedu su čelnici Hajduka priznali da je dionice splitskog kluba kupilo samo 2.220 ljudi, od 16.007 koliko je na to imalo pravo. Hajduk je na prodane 5231 dionice zaradio dva milijuna i 615 tisuća kuna.

Na konferenciji za tisak sazvanoj povodom završetka drugog kruga upisa dionica predsjednik Hajduka Mate Peroš je izjavio da je ovakav odaziv bio očekivan, objavljeno je na internetskoj stranici Hajduka.

"Završio je drugi krug upisa dionica, a od danas započinje treći krug u kojem će dionice moći kupiti samo članovi koji su već kupovali u drugom krugu. U drugom krugu broj upisanih dionica iznosi 5231, a to je u okviru onoga što je klub i očekivao", kazao je Peroš.

"Možda vam se čini da je malo 2220 ljudi, ali probajte brojiti otpočetka jedan, dva, tri, ... pa će te vidjeti da to nije mali broj, puno je to ljudi. Sve u svemu mi smo zadovoljni odazivom, a i morate znati kako se ono pravo tek očekuje u četvrtom krugu, kada će priliku za kupovinu dionica dobiti i javnost, pravne osobe, trgovačka društva, te raznorazna poduzeća, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva", istaknuo je dopredsjednik Skupštine Mirko Klarić.

Peroš je naglasio da ovo neće utjecati na preoblikovanje Hajduka. "Ukoliko se i ne prodaju sve dionice, klub će se preoblikovati, a u najgorem slučaju ostati će neki manji dugovi koje Hajduk može u kratkom roku riješiti. Ono što mi priželjkujemo jest da prodamo dionice u vrijednosti od 31 milijun kuna, jer tada bi Hajduk bio na nuli. Sve preko toga bi prouzročilo veliko zadovoljstvo vodstva kluba", objasnio je predsjednik Peroš. (HINA)

03.09.2008. 22:03:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh