« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
EDUARDO REJA

Hajduk službeno predstavio novog trenera

'Talijanski Slovenac' na predstavljanju je najavio kako očekuje da Bili pod njegovim ravnanjem dogodine osvoje prvenstvo Hrvatske

(Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Joško Svaguša

,

Edoardo Reja

Edoardo Reja, talijanski nogometni trener slovenskih korijena, danas je u Splitu službeno potvrdio da je potpisao dvogodišnji ugovor s Hajdukom, a predstavljajući se novinarima istaknuo je kako će sa splitskom momčadi ove godine nastojati ostvariti što je moguće bolji rezultat dok mu je iduće sezone cilj osvajanje naslova hrvatskog prvaka.

"Nisam sa sadašnjim nogometašima Hajduka prošao pripreme pa najprije moram locirati kapacitete igrača kako bih iz postojećeg igračkog kadra izvukao najbolje u ovom trenutku", kazao je Reja.

Novi trener je istaknuo kako mu je neshvatljivo da gotovo ista momčad Hajduka koja se prošle sezone s Dinamom borila za naslov prvaka i koja je uoči početka nove sezone u pripremnoj utakmici pobijedila i engelski Blackburn, na početku nove sezone pruža slabu igru i doživljava neuspjehe.

"Nužno je igračima vratiti samopouzdanje. Ove godine želim ostvariti najbolji mogući rezultat, a iduće godine cilj mi je osvoiti titulu hrvatskog prvaka", rekao je Reja, dodavši kako mu je poznato da se Hajduk trenutačno nalazi u teškoj situaciji, ali da će učiniti sve što je u njegovoj moći ne bi li vratio Hajduk na stare staze.

Reja je za sebe rekao da nije salonski nego trener terena.

"Osjećam se kao životinja terena", istaknuo je Reja.

Edoardo Reja je od početka ove sezone četvrti trener na klupi Hajduka. Naslijedio je v.d. trenera Joiška Španjića koji je tu dužnost obavljao nakon što je njegov prethodnik Ivica Kalinić doživio srčane tegobe poslije poraza Hajduka od slovačke Žiline i ispadanja iz Europske lige. Kalinić, koji je kao trener na klupi Hajduka proveo samo jednu utakmicu, na toj je dužnosti naslijedio Antu Mišu koji je podnio ostavku nakon poraza Splićana od Zadra u prvenstvenoj utakmici.

Na novinarski upit kako će se oduprijeti pritiscima menadžera i interesnih skupina u hrvatskom nogometu, Reja je je kazao kako zna način.

"Uvijek radim iz svoje glave. Neprihvatljivi su bilo kakvi pristisci sa strane. U svojoj 32-godišnjoj trenerskoj karijeri svađao sam se sa menadžerima i upravama klubova, a znao sam i razvrgnuti ugovore ukoliko mi se netko miješa u posao", rekao je Reja.

On je naglasio kako su navijači Hajduka iznimno važni za uspjeh momčadi. Pri tomu je navijače splitskog kluba usporedio s navijačima talijanskog Napolija kojeg je trenirao pet godina. Osim Napolija Reja je, kako je rečeno, u Italiji trenirao Cagliari, Cataniju, Genou, Vicenzu, Torino, Bresciu, Lecce, Bolognu, Veronu, Cosenzu, Pescaru, Varese, Mestre, Pro Goriziju, Monselice, Pordenone i Mollinelu.

Vršitelj dužnosti predsjednika Hajduka Joško Svaguša je izjavio kako dolaskom Reje na mjesto trenera počinje novo vrijeme u klubu.

"Od ovog trenutka kreću kadrovske čistke u Hajduku", naglasio je Svaguša dodavši da će o novoj strukturi i novim ljudima Hajduka izvjestiti idućih dana.

Izvor: Hina

18.08.2009. 13:37:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh