« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KUP HRVATSKE

Hajduk se namučio sa Šibenikom, moglo je i bolje od 2:1

Golove za Hajduk zabili su Mario Tičinovića u 62. minuti, te Senijad Ibričić u 88. minuti, dok je strijelac za goste bio Ermin Zec iz kaznenog udarca u 65. minuti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Hajduk

,

Šibenik

,

Kup

U prvom susretu finala hrvatskog nogometnog Kupa Hajduk je pred 15.000 gledatelja na Poljudu pobijedio Šibenik 2:1 (0:0).

Golove za Hajduk zabili su Mario Tičinovića u 62. minuti, te Senijad Ibričić u 88. minuti, dok je strijelac za goste bio Ermin Zec iz kaznenog udarca u 65. minuti. Zanimljivo, Tičinović je zabio gol svega dvadesetak sekundi nakon što je ušao u igru.

Hajduk je mogao postići pogodak i u posljednjoj minuti prvog dijela, no vratar Šibenika Goran Blažević obranio je jedanaesterac Ibričiću. Odličnu priliku imao je i Šibenik u 49. minuti kada je Igor Budiša nakon ubačaja Mehmeda Alispahića uzdrmao vratnicu. Uzvratni susret finala na rasporedu je petog svibnja u Šibeniku.

Trener Hajduka Stanko Poklepović nije bio previše oduševljen igrom svoje momčadi dok je njegov kolega na suparničkoj strani Branko Karačić izjavio kako je Šibenik unatoč porazu ostvario "aktivan rezultat" za uzvratnu utakmicu.

"Nisam bio oduševljen jer u našoj igri, koja nije bila tečna, nismo ostvarili svoje zamisli", rekao je Hajdukov trener Poklepović. Po njegovim riječima uzvratna utakmica u Šibeniku bit će vrlo zanimljiva. "Do uzvratne utakmice za 15 dana mi će mo se osvježiti i bit će mo kompletniji", kazao je Poklepović.

Karačić je istaknuo kako je momčad Šibenika sretna što je na Poljudu u prvoj utakmici finala domaćeg kupa ostvarila aktivan rezultat. "Nadamo se da se u uzvratu možemo Hajduku suprostaviti još konkretnije i po prvi puta u povijesti osvojiti hrvatski nogometni kup", kazao je trener Šibenika Karačić. (hina/metro-portal)

21.04.2010. 21:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh