« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NIJE DOBRO

Hajduk izgubio od Dinama u Bukureštu 3-1

Hajduk je vrlo loše otvorio utakmicu u Bukureštu, postava s trojicom stopera koju je izveo trener Poklepović bila je vrlo nesigurna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Europska liga

,

litij

Nogometaši Hajduka izgubili su u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige na gostovanju u Bukureštu od domaćeg Dinama sa 1-3 (0-2). Pogotke za Dinamo postigli su Andrei Cristea (6-11m), Garat (40) i Kone (70), a jedini strijelac za Hajduk bio je Tomasov (64).

Hajduk je vrlo loše otvorio utakmicu u Bukureštu, postava s trojicom stopera koju je izveo trener Poklepović u prvih je 10-ak minuta bila vrlo nesigurna, pa su ju domaćini u nekoliko navrata lagano izigrali i stvorili tri velike prilike. Prve dvije nisu iskoristili, ali u petoj minuti vratar Subašić nije imao izbore nego rušiti Torjea koji je izbio sam pred njega, a sudac Probert je dosudio kazneni udarac kojega je sigurno izveo Andrei Cristea. Nakon početne zbunjenosti, sredinom prvoga poluvremena Hajduk je zaigrao bolje i stvorio dvije odlične prilike za izjednačenje, ali Ibričić je u 17. minuti iz povoljne situacije pucao u vratara, da bi Sharbini u 26. minuti s tri metra pucao preko gola.

U 40. minuti pogriješio je i inače sigurni Subašić, ne pretjerano jak udarac Adriana Cristee prošao mu je kroz ruke, lopta je udarila u vratnicu, a na odbijenu loptu najbrže je reagirao Garat i s metra ju gurnuo u mrežu. Početkom nastavka domaći su ponovno bili bolja momčad i prijetili su postizanjem trećeg pogotka, ali svoje prilike srećom nisu iskoristili da bi u 64. minuti Hajduk uspio smanjiti.

Tomasov je odlično prihvatio dodavanje Ibričića, na vrhu kaznenog prostora je okrenuo svog čuvara i preciznim prizemnim udarcem pogodio suprotni kut nemoćnog Curce. Nažalost, samo šest minuta kasnije Dinamo je vratio prednost na dva pogotka i to sjajnim pogotkom Konea. Igrač iz Obale Bjelokosti prsima je smirio loptu na vrhu 16-erca, napravio dva koraka naprijed i potom topovskim udarcem pogodio pod gredu.

Na utakmici nije bilo Hajdukovih navijača koji su doputovali u Bukurešt, ali na dan utakmice su saznali da im UEFA ne dozvoljava ulazak na stadion pa su, po riječima komentatora Nove TV, utakmicu gledali u obližnjem kafiću, a tijekom dana nisu pravili veće incidente. Zabilježen je tek jedan "folklorni" obračun dviju skupina navijača Hajduka i Dinama iz Bukurešta. Pred 8.000 gledatelja sudio je Probert iz Engleske. Uzvrat je za tjedan dana u Splitu. (hina/metro-portal)

DINAMO: Curca - Scarlatache, Garat, Pulhac, Kone - N'Doye, Homei, Ad. Cristea, Torje (Munteanu, 54) - Ganea, An. Cristea (Paun, 77)

HAJDUK: Subašić - Režić, J. Buljat, Vejić, Maloča, Režić, Strinić - Andrić, Ljubičić (Brkljača, 44), Oremuš (Tomasov, 46), An. Sharbini - Ibričić

29.07.2010. 23:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh