« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
STANJE U PROMETU

Gužve i kolone na prometnicama prema moru

Gužve i kolone su očekivane, no kad se malo bolje pogleda, situacija je puno blaža nego prošle ili pretprošle godine, pa vrijedi pitanje - što se zbiva s turizmom?

Kolone se stvaraju, ali stvarno zanemarive
Kolone se stvaraju, ali stvarno zanemarive (Arhiva)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

kolone

,

stanje u prometu

,

gužve

Na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet. Kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje.

Usporen je i otežan promet zbog prometnih nezgoda na autocesti A1 u smjeru mora:

  • na 19. km, neposredno prije izlaza Jastrebarsko
  • neposredno prije čvora Gornja Ploča, vozi se jednim trakom, brzina ograničena na 60 km/h;

Na dionici između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 9 km. 

Vrlo je  gust promet na većini cesta u smjeru mora, u koloni i uz povremene zastoje vozi se na:

  • autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, kroz tunele u smjeru Dubrovnika, na pojedinim dionicama u oba smjera;
  • zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (4 km) i Buzina prema naplati Lučko (14 km),
  • na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena, kolona je oko 1 km,
  • na autocesti A7 vozila se zaustavljaju prije tunela Burlica u smjeru Krka

Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 9 km. 

Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

Zbog velike gustoće prometa, na naplatnoj postaji Biokovo (DC76 Baško Polje-Zagvozd), sa sjeverne strane tunela Sveti Ilija kolona je oko 1,5 km, a čeka se oko 15 minuta. Povremeno se zatvara tunel s južne strane, zbog sprječavanja kolone u tunelu.

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb, autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima. Tijekom dana gust promet očekuje se duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, kolona na  prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), na autocesti A7 GP Rupa-Diračje te na dionici u smjeru Krka, na naplati Rupa, kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre. Kolona vozila s otoka Krka u smjeru kopna je 4 km, a u smjeru Krka je oko 1 km.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kašel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 7 km, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km.

Zabrana prometna za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a sutra (24. srpnja) od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

23.07.2016. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh