« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NASTAVAK SUĐENJA

Gudurić je pod lažnim imenom stanovao u Petrinjskoj

Ispitivanjem svjedoka nastavljeno je suđenje u slučaju Pukanić, Gudurić je iznajmio stan pod lažnim imenom

Gudurić
Gudurić (Neja Markicevic / CROPIX)
Više o

slučaj Pukanić

,

ubojstvo Pukanića

,

Bojan Gudurić

,

Amir Mafalani

Suđenje optuženima za ubojstvo novinara Ive Pukanića danas je, nakon ljetne stanke, nastavljeno dodatnim ispitivanjem balističkog vještaka te svjedočenjem muškarca koji je iznajmio stan u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici koji su, po tvrdnjama USKOK-a, optuženici koristili u pripremi atentata.

Svjedok Ivan Bitunjac kazao je da je krajem ljeta ili početkom jeseni 2008. stan za 600 eura mjesečno iznajmio osobi koja se predstavila kao Franc Kajzer, a na to je ime imao i putovnicu s odgovarajućom fotografijom.

Na pitanje sutkinje Ivane Kršul vidi li tu osobu u sudnici svjedok je kazao da bi to mogao biti optuženik u bijeloj majici, nakon čega je u zapisnik uneseno da je Bitunjac prepoznao petooptuženog Bojana Gudurića.

Svjedok je u sudnici prepoznao i optuženog Amira Mafalanija, kao osobu koja je jednom s Gudurićem došla u razgledavanje stana u neposrednoj blizini Županijskog suda, ali i redakcije tjednika Nacional u čijem je dvorištu podmetnutom eksplozijom ubijen Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić.

Snajper kao plan B

Balističar Mirko Zebić ostao je pri svom vještačkom nalazu u kojem spominje pušku sa "snajperom" kojom je, po optužnici, Gudurić trebao pucati na Pukanića u slučaju da zataji eksplozivna naprava postavljena pored njegova automobila.

Vještak je odbacio tvrdnje obrane da se tim snajperom nije moglo gađati noću, rekavši da se njime moglo služiti i u "noćnim uvjetima, uz rasvjetu u području cilja".

Suđenje se nastavlja 8. rujna kada će se obrani i optužbi uručiti novo telekomunikacijsko vještačenje telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva. Na tom bi se ročištu trebao odrediti i datum ispitivanja telekomunikacijskog vještaka.(hina/metro-portal)

01.09.2010. 12:32:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh