« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
NOVI TRENER

Guardiolu nasljeđuje njegov zamjenik Tito Vilanova

"Tito Vilanova ima karakter, integritet, potpuno je posvećen klubu i poznaje kako stvari funkcioniraju u Barci", smatraju čelnici Barcelone

Predsjednik Sandro Rosell i sportski direktor Andoni Zubizarreta odlučili su se za Vilanovu jer je bio važan dio uspješne Guardioline trenerske karijere
Predsjednik Sandro Rosell i sportski direktor Andoni Zubizarreta odlučili su se za Vilanovu jer je bio važan dio uspješne Guardioline trenerske karijere (FIFA.com)
Više o

Pep Guardiola

,

FC Barcelona

,

Tito Vilanova

Vodstvo Barcelone objavilo je kako će novi trener katalonskog kluba u sljedećoj sezoni biti 42-godišnji Tito Vilanova, dosadašnji pomoćnik Pepa Guardiole, koji je danas objavio kako na kraju ove sezone odlazi, prenosi Hina.

Predsjednik Sandro Rosell i sportski direktor Andoni Zubizarreta odlučili su se za Vilanovu jer je bio važan dio uspješne Guardioline trenerske karijere, a i smatraju da će moći nastaviti graditi na naslijeđu kojeg je ostavio Guardiola.

Njih dvojica su veliki prijatelji, kao mladići zajedno su trenirali u poznatoj Barcinoj omladinskoj školi La Masiji, a Vilanova je bio Guardiolin pomoćnik na njegovom prvom trenerskom poslu u vođenju Barcelonine B momčadi. Nakon što je 2008. Guardiola dobio priliku da vodi prvu momčad Barce, sa sobom je poveo i svog pomoćnika Vilanovu.

Na novinarski upit zašto su se odlučili za Vilanovu, sportski direktor Andoni Zubizarreta je kazao:

"Kad god trebamo igračku zamjenu prvo je tražimo u našim redovima, u B momčadi ili u La Masiji. Ista je stvar kad trebamo novog trenera. Tito Vilanova ima karakter, integritet, potpuno je posvećen klubu i poznaje kako stvari funkcioniraju u Barci".

Vilanova je imao skromnu igračku karijeru, počeo je u B momčadi Barcelone, ali nikad nije dobio priliku u prvoj ekipi. Igrao je potom za Figueres, Celtu, Badajoz, Mallorcu, Lleidu, Elche i Gramenet, gdje je 2002. zaključio igračku karijeru.

27.04.2012. 19:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh