« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
2:1

Guardiola ponovno nadmudrio Mourinha

Realu je to bio tek drugi poraz u posljednje 24 utakmice, a oba je doživio od Barcelone i oba na svom travnjaku

Fotografija vijesti
Više o

Real Madrid

,

Barcelona

,

Jose Mourinho

,

Pep Guardiola

,

Kup kralja

Barcelona je još jednom pokazala kako je nerješivi misterij za Real iz Madrida kojeg je pobjedila usred Santiago Bernabeua s 2:1 u prvom susretu četvrtfinala Kupa Kralja, javlja Hina.

Bio je to već deveti 'el Clasico' otkako je Jose Mourinho preuzeo "Kraljevski klub", no portugalski stručnjak nikako da pronađe dobitnu formulu. Pod njegovim vodstvom Real je dobio samo jedan derbi, pet puta je slavila Barca, a tri susreta su završila bez pobjednika.

Real je poveo golom Cristiana Ronalda u 11. minuti, no Barca je u nastavku utakmice uspjela okrenuti rezultat, a strijelci su bili Carles Puyol (49) i Eric Abidal (77). Aktualni španjolski prvak mogao je još koji put zatresti mrežu Ikera Casillasa, a najbolje prilike imali su Alexis Sanchez u 17. minuti, te Iniesta u 54. minuti kada su uzdrmali vratnice. Okvir gola pogodio je i Karim Benzema u 58. minuti.

Realu je to bio tek drugi poraz u posljednje 24 utakmice, a oba je doživio od Barcelone i oba na svom travnjaku. Prije šest tjedana Barca je u Madridu slavila u ligaškom ogledu 3:1.

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi je protiv Reala odigrao jubilarnu 300. službenu utakmicu u dresu katalonskog kluba, no nije uspio postići gol. Ostao je na 14 golova postignutih najvećem suparniku.

19.01.2012. 07:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh