« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Grozna ubojstva u Križevcima

Stravičan pohod završio s četiri žrtve

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

križevci ubojstva

,

Stjepan Rošker

,

ubojstva Rošker

Križevci su sinoć zavijeni u crno ubilačkim pohodom Stjepana Roškera, koji je spor oko vinograda odlučio riješti ubojstvom. Nakon masakra, pobjegao je preko polja do obližnjeg sela i tamo se predao policiji nakon telefonskog dogovora. Grad je u šoku, a policija je nakon kriminalističke obrade održala popodnevnu presicu na kojoj su pojasnili detalje.

Osnovano se sumnja da je počinitelj masakra Stjepan Rošker (50), kojem policija ne navodi ime, naoružan vojničkom puškom, sinoć došao u kuću svoga bratića Siniše Roškera (43) s namjerom da ubije njegovu majku Đurđicu (63) zbog spora oko vinograda i klijeti. Čim je ušao u kuću, Stjepan Rošker je odmah ispalio nekoliko hitaca prema ukućanima usmrtivši na mjestu troje njih - Sinišu, njegovu kćerku Jasminu (14) i Đurđicu (63) i teško ranio Tihomira Matoića (19) , koji je od zadobivenih ozljeda noćas umro u Općoj bolnici u Koprivnici.

Sinišina supruga Snježana spasila se pobjegavši ubojici kroz prozor i potraživši pomoć kod susjeda koji su pozvali policiju.

Ubojica je pobjegao iz kuće na stražnji izlaz kroz dvorište i preko livada i šuma otišao do sela Đurđica u okolici Križevaca, izvijestila je Koprivničko-križevačka policijska uprava, navodeći da je s njim uspostavljena telefonska veza i dogovorena predaja prilikom koje nije pružao otpor.

Bio je naoružan vojničkom puškom i pištoljem za koje nije imao dozvole, a prilikom pretrage kuće pronađen je još jedan pištolj kućne izrade, 9 trotilskih metaka 1,8 kg težine i 20 komada streljiva raznog kalibra. Utvrđeno je da je u krvi imao 0,35 promila alkohola.

Očevid je proveo istražni sudac Županijskog suda u Koprivnici Krešimir Kraljic koji je za sutra odredio i obdukciju mrtvih tijela četvoro žrtava.

Na konferenciji za novinare također je rečeno da su u potrazi za ubojicom sudjelovali pripadnici operativnog sastava Policijske uprave, specijalna policija MUP-a korištenjem termovizijskog uređaja te uz upotrebu službenih pasa tragača.

Protiv osumnjičenog će biti podnesene kaznene prijave za četiri kaznena djela teškog ubojstva, za pokušaj teškog ubojstva te za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. (hina/metro-portal)

01.03.2009. 13:33:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh