« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
PRIPAZITE

Gripa - koje se komplikacije mogu pojaviti

Najčešće komplikacije su bolesti dišnog sustava od upale sinusa ili upale uha pa do upale pluća koja je među najtežim komplikacijama

Što se može zakomplicirati
Što se može zakomplicirati (Arhiva)
Više o

gripa

,

komplikacije

Sezona gripe u Hrvatskoj je počela, a do sad su bolest potvrdili kod 12 pacijenata. Među njima su tri pacijenta s teškim komplikacijama na bolničkom liječenju.

Komplikacije su češće u starijoj populaciji te kod ljudi oboljelih od kroničnih nezaraznih bolesti poput opstruktivne bolesti pluća, dijabetesa, kod onih s kroničnim bolestima bubrega, jetre, živčanog sustava i s drugim kroničnim bolestima.

Najčešće komplikacije su bolesti dišnog sustava od upale sinusa ili upale uha pa do upale pluća koja je među najtežim komplikacijama. Može biti virusna i bakterijska.

To znači da može biti uzrokovana samim virusom gripe ili je riječ o bakterijskoj infekciji prouzročenoj streptokokom ili stafilokokom

Liječnik će, ovisno o simptomima, odabrati odgovarajući pristup liječenju. Ako pacijent otežano diše, ne može do zraka, klonuo je ili ne može jesti i piti te se javljaju poremećaji svijesti, to je situacija u kojoj je nužna hitna medicinska pomoć.

Stoga, ako vam je nešto sumnjivo - iskaznicu u ruke i hitno liječniku!

25.11.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh